Stedendriehoek

Selectie artiesten Popronde bekend

STEDENDRIEHOEK – De Popronde heeft de volledige selectie voor de editie van 2018 bekendgemaakt. Uit meer dan 1000 inschrijvingen zijn 148 talentvolle bands en artiesten gekozen die vanaf 13 september meereizen met het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland. Zij werden geselecteerd door een commissie, bestaande uit circa 140 muziekprofessionals.

Deze geselecteerde bands en muzikanten zijn een actuele afspiegeling van aanstormend talent in alle muziekgenres in Nederland en treden in de voetsporen van onder anderen Blaudzun, De Staat, Dotan, Jeangu Macrooy, Sue the Night, Haevn, Rondé, Chef’Special en Kensington: allemaal acts die eerder meededen met de Popronde, voordat ze doorbraken naar een groter publiek.

De Popronde vindt dit jaar plaats in 41 steden gedurende de periode van 13 september tot 24 november. Naar verwachting zullen tenminste 800 podia deelnemen en ruim 1600 optredens worden gegeven door de geselecteerde artiesten. Popronde 2018 trapt traditiegetrouw af in ‘thuisstad’ Nijmegen en reist daarna door naar onder andere Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Op 23 november wordt de tour spetterend afgesloten met een groots eindfeest in de Melkweg te Amsterdam.