Stedendriehoek

SamenLoop voor HoopApeldoorn zoekt vrijwilligers

APELDOORN – “Heb jij paars bloed? En wil je je inzetten voor KWF Kankerbestrijding? SamenLoop voor Hoop Apeldoorn zoekt vrijwilligers die willen helpen in de organisatie. Op zaterdag 29 en zondag 30 juni vindt in het Mheenpark voor de eerste keer in Apeldoorn de SamenLoop voor Hoop plaats”, vertelt Ingrid Schouten namens de organisatie.

Gedurende 24 uur, van zaterdag 29 juni 14.00 uur tot zondag 30 juni 14.00 uur wandelen teams en individuele lopers over een speciaal uitgezet parcours in het Mheenpark om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Daaromheen vinden allerlei activiteiten plaats, waaronder een Kinderloop van 24 minuten. Het wordt dus een fantastisch evenement voor jong en oud.

Tijdens de SamenLoop voor Hoop van KWF Kankerbestrijding worden (ex-)kankerpatiënten en hun naasten gesteund en in het zonnetje gezet. De 24-uurswandelestafette is daarnaast bedoeld om geld op te halen ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en de bestrijding van kanker.

De organisatie verwacht dat het een mooi en bijzonder weekend wordt. Een aantal teams heeft zich al voor SamenLoop Apeldoorn ingeschreven en velen zullen nog volgen. Er is vermaak voor alle bezoekers, van diverse optredens tot verschillende activiteiten. Alle informatie over het evenement staat vermeld op de site www.samenloopvoorhoop.nl/apeldoorn

Hand- en spandiensten
De organisatie is echter nog op zoek naar vrijwilligers. “Energieke mannen en vrouwen, die flexibel zijn ingesteld en het leuk vinden om met anderen samen te werken. Het leveren van hand- en spandiensten voor de teams en organisatie tijdens het hele evenement. Wil je helpen bij de inrichting van het terrein, op- en afbouw, beveiliging, ceremonies, kinderloop, catering en horeca, gastheer en -vrouw of welke functie dan ook, voel je dan vrij om te reageren. Elke hulp is van harte welkom. Je bent niet verplicht om het hele weekend te helpen. Dagdelen kan ook. Wil je ook een steentje bijdragen? Neem dan even contact op met de organisatiecommissie via samenloop@kwfapeldoorn.nl”, nodigt Ingrid iedereen uit. 

Ze vervolgt: “Wilt u een team vormen? Dat kan natuurlijk ook. Vorm een team van familieleden, vrienden, buren, verenigingsgenoten of collega’s. Een team bestaat uit gemiddeld 10 tot 15 personen. Wilt u een kleiner team samenstellen, dan is dat ook geen enkel probleem. Tijdens de 24 uur durende wandelestafette wisselen de teamleden elkaar steeds af. Er loopt dus minstens één teamlid over het parcours als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.”