Stedendriehoek

Samen maken we de Apeldoornse binnenstad groen!

Donderdag 10 oktober is de Nationale Dag van de Duurzaamheid. Centrummanagement Apeldoorn zet daarom de eerste stappen om Apeldoorn op een frisse manier als duurzame stad op de kaart te zetten. In de week van vrijdag 5 tot en met zondag 13 oktober vindt de Green Week plaats. Tijdens deze week zijn er diverse ludieke events in de binnenstad en is er bijzondere aandacht voor verantwoord ondernemen en duurzame producten en initiatieven.

Apeldoorns Next Green Model x Fashion@Korenstraat
Centrummanagement, 4Modelz en de organisatie van Fashion@Korenstraat slaan de handen ineen en organiseren op zaterdag 6 oktober een wervelende modeshow met modellencontest. Van 10.00 tot 16.00 uur wordt gezocht naar Apeldoorns Next Green Model en wordt de nieuwe collectie van de ondernemers in de Korenstraat getoond. Apeldoorns meest ‘Green’ model wint een contract bij 4Modelz en loopt volgend jaar over de runway van de Dutch Sustainable Fashion Week in Amsterdam! Voor aanmelden en meer informatie kijk je op www.apeldoorn-binnenstad.nl/next-green-model 

Dag van de Duurzaamheid, woensdag 10 oktober
Raad van Kinderen onthult klimaatboodschap
Op woensdag 10 oktober komt de Raad van Kinderen van Waterschap Vallei en Veluwe naar het Marktplein. Zij onthullen daar van 13.00 tot 17.00 hun állerbeste idee om klimaatverandering tegen te gaan. Dit idee wordt met duurzame, onzichtbare verf op het Marktplein geschreven en wordt pas zichtbaar als het nat wordt. Geen regen op 10 oktober? De kinderen nemen allemaal een speciale waterspuit mee voor als ’t zonnetje schijnt.

Ook ondernemend Apeldoorn stimuleert duurzaamheid
Op de Dag van de Duurzaamheid zetten ook diverse Apeldoornse winkeliers zich in om inwoners en bezoekers van Apeldoorn kennis te laten maken met vormen van verduurzaming. Onder het motto ‘Laat je duurzaam verrassen’ zetten zij hun meest duurzame of verantwoorde producten in de spotlights!

Gratis gebruik duurzame vervoersoplossingen voor ondernemers
Ondernemers in de Apeldoornse binnenstad kunnen meedoen aan een speciale actie van Slim en Schoon Reizen. Een week lang mogen zij kosteloos gebruik maken van een duurzame vervoersoplossing. Ze hebben daarbij de keuze uit een elektrische vrachtfiets, een fietskoeriersdienst en een elektrische bestelbus. Als dit goed bevalt, kunnen ze met flinke korting een van de duurzame vervoersmiddelen kopen of leasen.

Ondernemers zetten zich in tegen voedselverspilling
Met de Too Good To Go-app kun je voor een klein prijsje overtollig voedsel afnemen bij horeca en winkels in Apeldoorn. Zo wordt het eten aan het einde van de dag niet weggegooid, maar belandt het alsnog op een bord! De Pastazaak, Délifrance Apeldoorn, Bakken & Zo, Bakkerij van der Wal Jolink, Lunchroom De Huyskamer en Statie hebben zich al aangesloten bij de app. Heb jij ‘m al gedownload?

Groen leven en ondernemen in Apeldoorn
Tijdens de Green Week én de gehele maand oktober stimuleert Centrummanagement duurzame initiatieven en producten in de binnenstad. Waar in de binnenstad kun je nou ’t beste een verantwoord kopje koffie drinken? En wat zijn de leukste adresjes om tweedehands te shoppen? Bovendien vertellen diverse ondernemers wat duurzaamheid voor hen betekent en hoe zij hun steentje bijdragen aan het behoud van het klimaat.
Meer informatie over de Green Week vind je op www.apeldoorn-binnenstad.nl/green-week .