Stedendriehoek

Samen lopen voormooie opbrengst

APELDOORN – Het is bijna zover: zaterdag 29 juni wordt om 13.00 uur in het Mheenpark de aftrap gegeven voor SamenLoop voor Hoop. Meer dan 370 deelnemers gaan dan 24 uur wandelen om geld op te halen voor kankeronderzoek.

De eerste ronde van dit evenement wordt gelopen door de eregasten: mensen die kanker hebben of ooit deze diagnose hebben gehad. “Natuurlijk verdienen zij uw aanmoediging, evenals alle andere wandelaars, maar op het terrein is nog veel meer te beleven”, aldus Ingrid Schouten-Brehler.

“Zo is er het hele weekend een braderie, gevormd door kramen van de deelnemende teams, zijn er spelletjes, kinderactiviteiten, en nog veel meer. Live-optredens zorgen voor muzikale ondersteuning. Indrukwekkend is de kaarsenceremonie die zaterdagavond om 22.30 uur begint. De kaarsenzakken die het wandelparcours verlichten, kunnen worden beschreven met persoonlijke boodschappen om een geliefde te gedenken of een hart onder de riem te steken.”

Ingrid vervolgt: “Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht: zondagmorgen om 10.00 uur is de aftrap voor de KinderLoop. Er zijn leuke kinderactiviteiten, muzikale optredens en clowns houden de stemming erin. Ook de ambassadeurs van deze SamenLoop laten zich dit weekend zien: wethouder Nathan Stukker, kunstenaar Jack Liemburg  en oud-burgemeester Fred de Graaf.”

Ingrid Schouten kijkt zelf al reikhalzend uit naar het evenement en hoopt uiteraard op een mooi bedrag voor kankeronderzoek. “Zondagmiddag om 14.00 uur wordt de opbrengst bekend gemaakt. Loop mee, doe mee of vier mee!”