Stedendriehoek

Roots groter dan ooit

APELDOORN – Roots in the Woods luistert dit jaar het tienjarig jubileum op met een grootser programma dan ooit. Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 oktober viert Apeldoorn weer de herfst in het Beekpark en op diverse andere plekken op de Veluwe. Net zoals in voorgaande jaren krijgen de bezoekers weer een mix van muziek, theater, cultuur, kinderactiviteiten en Veluwse culinaire specialiteiten gepresenteerd, maar deze feestelijke editie kent ook enkele innovaties.

“Voor dit jubileum zetten we weer een stapje vooruit”, vertelt Pieter Peerbolte, producent van het festival. “De muziek gaat dit keer een belangrijkere, centrale plek innemen. Letterlijk, want in het midden van het Beekpark komt een groot podium. En ook de optredende acts zijn grotere namen dan voorheen.” Peerbolte beleeft zelf de zesde uitgave van Roots in the Woods als vormgever. Zijn hart ligt met name bij de muziek en dat gaat het festivalpubliek deze week merken. “De Mainstage kent een prachtige bezetting, niet alleen qua artiesten maar ook met kindervoorstellingen op alle drie de dagen. Deze shows zijn geschikt voor kinderen van – pakweg – 3 tot en met 9 jaar. Er zijn doorlopend voorstellingen op dit ‘hart van het Beekpark’. Met als hoogtepunt wellicht de theatergroep Hirondelles, met een groot ronddraaiend podium, een kraan van 6 meter hoog, vier spelers, veel acrobatiek en een mooi verhaal. Kortom, een spektakelstuk van 50 minuten.”

Podium Gigant tekende voor de fantastische programmering. Headliners zijn Son Mieux op vrijdag en Dawn Brothers op zaterdag. Maar ook Dustbowl Revival uit de Verenigde Staten en het Nederlandse talent Maurice van Hoek, alsook De Stokers zijn prominente gasten. Een theatervoorstelling om eveneens naar uit te kijken, betreft ‘Het geheim van de Wilg’ van theatergroep Krijt: zelfgemaakte poppen vertellen een zelfgemaakt verhaal in een betoverende show. Leuk voor de kinderen is tevens – op zondag – Circus Meerfout uit Apeldoorn en tevens kunnen zij zich uitstekend vermaken op een heus blotevoetenpad. Zoals voor hen ook de Klimbos Rootsbaan en het Apenheul Klim & Klauterparcours klaar staan.

En dan is er dé nieuwe traktatie van de tiende Roots in the Woods: Silent Woods, de spiksplinternieuwe area waar je het hele weekend kunt dansen in de silent disco. Verder is daar silent yoga en een poëzie-optreden. Dit alles ervaren de deelnemers met een koptelefoon op.  Natuurlijk is de horeca ook weer volop aanwezig, met als aanrader het tripelbier Zwijnen Zeik.

Het programma in het Beekpark duurt vrijdag van 17.00 uur tot middernacht, zaterdag van 12.00 uur tot middernacht en zondag van 12.00 tot 20.00 uur. Voorts zijn er diverse Roots activiteiten op de Landalparken Miggelenberg in Hoenderloo en Landgoed ’t Loo in Oldebroek. www.rootsinthewoods.nl, of volg het festival op facebook, instagram en twitter.