Stedendriehoek

Rookmelder voorkomt brand

APELDOORN – Buurtbewoners en voorbijgangers hoorden vanuit een woning aan de Korte Molenstraat in Apeldoorn een luid alarm. Toen de buren naar buiten gingen, roken zij een aangebrande etenslucht. Kijkend door het raam zagen zij iets branden in de magnetron en belden de brandweer.

De brandweer werd opgeroepen voor een brandgerucht”. Eenmaal ter plaatse kwam er lichte rookontwikkeling via een geopend keukenraampje naar buiten. De brandweer wachtte op de komst van de bewoners van de woning zodat zij geen schade hoefden te verrichten aan de deur of raam. De bewoners waren snel ter plaatsen nadat zij waren ingeseind. Na overhandiging van de sleutel konden de brandweerlieden de inmiddels vol met rook staande woning binnen treden.

Aangebrand eten

De brandweer constateerde dat aangebrand eten in de magnetron de oorzaak was van de brandlucht en de rookontwikkeling. De brandweer heeft de woning geventileerd en metingen verricht op koolmonoxide. Na enige tijd mochten de bewoners weer naar binnen. “Zo zie je maar weer dat rookmelders belangrijk zijn waarschijnlijk had dit veel erger kunnen aflopen”meldt een buurtbewoner.