Stedendriehoek

Regionale sporters klaar voor Special Olympics World Games

STEDENDRIEHOEK – Anne van den Berg, Anna Israëls, Arjan van Rijssen, Jelle van Vriesland (allen van gymnastiekvereniging Novitas, Apeldoorn), Erik van Loenen (gymnastiekvereniging Agios, Vaassen), Abiesh Raguthas en Hugo Faber (wielersportvereniging de Zwaluwen, Deventer) hebben zich samen met de rest van Special Olympics Team NL officieel gepresenteerd aan het publiek. Zij zijn klaar om te strijden voor de ereplaatsen tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. Op donderdag 7 maart vertrekt deze bijzondere TeamNL-formatie naar de World Games.

Na maandenlange voorbereidingen en trainingen zijn de 65 sporters met een verstandelijke beperking klaar voor de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi, ’s werelds grootste sportevenement in 2019. Team NL stapt op 7 maart op het Etihad Airways vliegtuig naar Abu Dhabi, waarna vele levens zullen veranderen en de sporters boven zichzelf uit zullen stijgen wat betreft sportprestaties, maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Van 14 tot en met 21 maart strijden in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019. De 65 sporters en 23 coaches van Team NL zullen in Abu Dhabi actief zijn in dertien takken van sport: atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen, zwemmen en openwaterzwemmen.

Deelname aan de World Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie ooit. Door middel van de World Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Special Olympics
Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium dat hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.