Stedendriehoek

Recordaantal deelnemers bij ‘Zuid Voetbaldag’

Afgelopen donderdag vond de vijfde editie van de ‘Zuid Voetbaldag’ plaats op de velden van SV CCW’16 in Wilp. De organisatie lag zoals elk jaar in handen van ‘Wilp Staat Op’ in samenwerking met Zportz. Maar liefst 93 kinderen, in de basisschoolleeftijd en afkomstig uit de hele gemeente, hadden zich opgeven. Dit komt neer op een verdubbeling van het aantal voetballertjes ten opzichte van vorig jaar.

Hoe valt dit grandioze succes te verklaren? Wellicht komt het door de speciale gasten die er aanwezig waren, zoals de Nederlands kampioene Freestyle Football; Jasmijn Janssen uit Apeldoorn. Zij was er de hele dag en verzorgde diverse clinics, telkens aangepast op het niveau van de deelnemers. De Apeldoornse sloot de voetbaldag op leuke wijze af met een showtje waarbij ze haar eigen skills en die van de deelnemers liet zien. Dit ging overigens samen met de officiële opening van het pannaveld. Ook kwam er een keeper van Go Ahead Eagles O19 langs.

Alle deelnemers mochten een kans wagen tegenover hem en uiteindelijk bleek Tim ten Have van V&L de beste schutter. Verder waren er verschillende voetbalactiviteiten, zoals een snelheidsmeter, partijspelletjes, afwerkvormen en levend voetbal. Zodoende vloog de dag voorbij en ging iedereen moe en voldaan naar huis, net als de organisatie. “93 kids bezig houden is gelukkig geen alledaagse kost maar wat was het weer een geslaagde dag! Al dat voetbalplezier bij elkaar, maakt het toch enorm leuk om te doen. Mede dankzij de hulp van vele vrijwilligers. Zonder hen hadden we dit niet kunnen bewerkstelligen” aldus Guus Kroes namens organisator ‘Wilp Staat Op’. De datum voor volgend jaar is inmiddels ook alweer bekend. Op 24 oktober 2019 is iedereen weer van harte welkom voor een dagje voetbalplezier.