Stedendriehoek

Racen met drakenboten

APELDOORN – De inschrijving voor de drakenbootraces is geopend. Bedrijven, buurten en verenigingen kunnen zich vanaf heden weer aanmelden voor dit grote spektakel op zaterdag 22 en zondag 23 juni.

Elk jaar nemen meer dan honderd teams deel aan de spannende races. Ervaring is niet nodig, iedereen kan meedoen. De organisatie zorgt voor ervaren stuurmannen die de teams instrueren en begeleiden. Een team bestaat uit 17 personen: 16 peddelaars en één trommelaar, die in het ritme van de voorste peddelaars slaat. De rest van het team moet proberen dit tempo precies te volgen. Samenwerking is daarom belangrijker dan kracht.

De bedrijvenrace is op zaterdag 22 juni, op zondag 23 juni varen buurten en verenigingen tegen elkaar. Elk team vaart drie keer in de voorrondes. De zes snelste teams gaan vervolgens door naar de halve finales en tot slot strijden de beste drie tegen elkaar in de finales om de podiumplaatsen. Inschrijven voor de drakenbootraces kan via de website www.drakenbootfestivalapeldoorn.nl.

WaXX Award
Het festival roept alle teams weer op om extra aandacht aan hun looks te besteden. Want teams die opvallen door hun bijzondere outfits en presentatie, dingen ook dit jaar weer mee naar de WaXX Award. Op zowel zaterdag als zondag zijn daar leuke prijzen mee te winnen.

Grolsch Drakenbootfestival
Het Grolsch Drakenbootfestival wordt sinds 2005 georganiseerd, dit wordt dus al de vijftiende editie. De eerste editie was nog maar op één dag, met alleen een bedrijvenrace. Inmiddels is het Drakenbootfestival uitgegroeid tot een driedaags evenement dat jaarlijks meer dan 80.000 bezoekers trekt.

Openingsconcert
Op vrijdag 21 juni opent het Grolsch Drakenbootfestival in Apeldoorn met een groot concert van zeven geweldige bands op twee grote podia. Dit jaar wordt het anders, nog grootser: niet ‘maar’ één hoofd-act, bijna álle bands zijn hoofd-acts te noemen. Zoals het publiek van het Drakenbootfestival gewend is, is de programmering weer breed en leuk voor jong en oud. De Dijk en Ronnie Flex & Deuxperience zijn de eerste bands die de organisatie vorige week bekend maakte. De kaartverkoop gaat erg hard, er zijn al meer dan 3.000 tickets verkocht. De goedkoopste ‘Lucky Bird’-tickets zijn inmiddels uitverkocht. Er zijn op dit moment nog enkele ‘Early Bird’-tickets met korting verkrijgbaar, daarna komen de ‘Regular Tickets’ in de verkoop. Vorig jaar was het concert helemaal uitverkocht. De organisatie adviseert daarom om niet te lang te wachten met bestellen.