Stedendriehoek

Puppy’s, cursussen en zindelijkheid van uw puppy

Bescherming van je auto begint van buitenaf: regen, hagel en zand zijn de meest voorkomende autovernielers. Als je zelf geen garage hebt, ben je al gauw afhankelijk van alternatieve oplossingen. Een autohoes is de onbetwiste nummer één beschermer van de auto die buitenshuis wordt geparkeerd.
Zo is het ook voor kleine hondjes: je wilt ze beschermen en klaarmaken voor de grote wereld. Je dekt ze toe, draagt ze onder je paraplu en wellicht doe je ze zelfs een truitje aan als het koud is.

De puppycursus voor liefhebbers in Apeldoorn
Een puppycursus is een perfecte uitkomst voor het opvoeden van je nieuwste kleine vriend.
Het volgen van een puppycursus is niet alleen nuttig, maar ook erg avontuurlijk. Lekker buiten spelen met je klein hondje, en naar huis gaan met een hondje dat net iets beter luistert naar zijn baasje. De cursus bestaat meestal uit een aantal onderdelen: commando’s, zindelijkheidstraining en algemene rust oefeningen.

Commando’s
Het is belangrijk dat je hondje leert om goed naar je te luisteren. Dit zal hem beschermen voor gevaar in het dagelijks leven. Door je puppy te belonen voor goed gedrag bevorder je de gewilligheid om sneller te leren omgaan met commando’s. Thuis gaat de training gewoon door: eerst nog met de beloning en later zonder dat lekkere koekje.

Zindelijkheid
Geen enkele puppy is meteen zindelijk. Dat is op zich niet erg, want gelukkig maken die kleine hondjes nog niet al te veel troep. Maar op een gegeven moment wordt het opruimen toch wat vervelender, zeker als je ook nog kleine kindjes thuis hebt rondlopen. Het is daarom zaak om zo snel mogelijk met de zindelijkheidstraining te beginnen. Je zult merken dat je hondje zich ook prettiger voelt als hij zijn behoefte op gezette tijden op bepaalde plaatsen mag doen. Net als bij kinderen geeft dit een gevoel van vertrouwen.

Algemene rust
Zoals ook in het mensenleven is ook bij honden rust een belangrijke factor in de opvoeding. Een rustige hond is gemakkelijker in de omgang en zal daar zelf ook plezier aan beleven. Hij zal uitgerust aan avontuurtjes beginnen en minder gespannen zijn in onbekende situaties.