Stedendriehoek

Proeflessen weerbaarheid voor Apeldoornse jeugd

APELDOORN – Woensdag 9 januari 2019 organiseert de afdeling Sportstimulering van Accres gratis proeflessen weerbaarheid voor jeugd van 9 t/m 12 jaar bij Dok Zuid. Tijdens de proefles krijgen deelnemers een inkijkje in de weerbaarheidstraining van 10 weken die op 16 januari van start gaat.

De training Weerbaarheid is bedoeld voor kinderen die zich onzeker voelen, gepest worden of niet zichzelf durven te zijn. De training is ook voor kinderen die makkelijk beïnvloedbaar zijn, zichzelf overschreeuwen of juist bang zijn. Tijdens de training leren de kinderen op een leuke manier over zichzelf en omgaan met anderen met als doel sterker in het leven te komen staan. Er is aandacht voor het verbeteren van communicatieve vaardigheden waarbij assertiviteit centraal staat.

Roy Bongers, docent Weerbaarheid bij Accres: “Omdat zowel ouders als kinderen niet altijd een goed beeld hebben wat onze weerbaarheidstraining inhoudt hebben we sinds vorig jaar een proefles geïntroduceerd. Hierdoor kunnen ouders samen met hun kind er vrijblijvend achter komen of deze cursus nuttig kan zijn.”

Aanmelden

Geïnteresseerden voor de proefles kunnen zich per e-mail aanmelden: rbongers@accres.nl . De proefles voor jeugd van 9 t/m 12 jaar wordt op woensdag 9 januari van 15:30 tot 17:00 uur gegeven bij Dok Zuid in Apeldoorn, ouders zijn ook welkom. De training wordt gegeven door twee gediplomeerde docenten mentale en fysieke weerbaarheid. Het accent binnen de training ligt op praktisch oefenen, dit in tegenstelling tot therapie. Kijk voor meer informatie op sportstimuleringapeldoorn.nl/weerbaarheid.

Bron: Accres