Stedendriehoek

Proef de culturen bij Hagedoorns Plaatse

EPE – Op zaterdag 31 augustus houdt Veluws Museum Hagedoorns Plaatse op het terrein aan de Ledderweg 11 in Epe de nieuwe editie van het festival Proef de culturen van 10.30 tot 16.30 uur.

Culturen uit andere landen en die van de eigen regio presenteren zich met hun speciale gerechten, die natuurlijk  geproefd moeten worden. Bij het smaakfestijn klinkt live-muziek, er is een clownsoptreden voor  kinderen en er zijn demonstraties van oude ambachten. Er zijn demonstraties en huisvlijtstands van onder meer manden vlechten, zelf Turkse hapjes maken, wilgentenen vlechten en bloemschikken.

De landenkeukens in de stands presenteren lekkernijen uit de hele wereld, zoals uit Italië, China, Syrië, Suriname en Ambon. De regionale Veluwse keuken serveert onder meer kruudmoes, advocaat, krentenwegge en hachee. De hapjes hebben een vriendelijk prijsje en kunnen worden betaald met speciale munten die op enkele plekken op het terrein te koop zijn.

Op het terrein is live-muziek van het Ierse mannenkoor  Doetmaes uit Epe en van een accordeonist. Ook de bijzondere klank van een waldhoorn zal over het festivalterrein te horen zijn. De jonge bezoekers van Proef de culturen kunnen op ontdekkingstocht, oud-Hollandse spelletjes spelen, zich laten schminken en zelf hapjes maken onder begeleiding van een deskundige. Het optreden van clown Puck zorgt voor extra vrolijkheid. De entreeprijs bedraagt €2,50, voor kinderen tot 12 jaar kost het €1,-.