Stedendriehoek

Popronde weer instedendriehoek

STEDENDRIEHOEK – De Popronde, het grootste reizende festival van Nederland, heeft de data voor de editie van 2019 bekendgemaakt. Van 12 september tot en met 30 november tourt de karavaan met circa 145 talentvolle artiesten – in het verleden onder anderen Kensington, Chef’Special, De Staat, EUT. Jeangu Macrooy (zie foto), Rondé en HAEVN – door het hele land.

De aftrap vindt traditiegetrouw plaats in ‘thuisstad’ Nijmegen, en reist daarna door langs veertig andere steden, om groots te eindigen met een spetterend eindfeest in de Melkweg in Amsterdam. Nieuw in het tourschema van Popronde is Doetinchem: het festival strijkt daar op 18 oktober neer. Een mooie toevoeging, aangezien de Achterhoek nog een blinde vlek voor Popronde was. Met Doetinchem wordt de regionale spreiding van Popronde nog beter dan het al was.

De Popronde komt uiteraard ook dit jaar weer naar de stedendriehoek; de muzikale karavaan doet op vrijdag 13 september Apeldoorn aan, op zondag 20 oktober Zutphen en op zaterdag 9 november Deventer. Voor meer informatie: www.popronde.nl.