Stedendriehoek

Popronde maakt data voor 2018 bekend

STEDENDRIEHOEK – Rondreizend festival trapt af op 13 september, traditiegetrouw in Nijmegen. Woerden wordt als nieuwe stad toegevoegd aan het tourschema, dat op 24 november groots eindigt in de Melkweg in Amsterdam. Inschrijving voor het festival sluit op donderdag1 maart.

De Popronde, het grootste reizende festival van Nederland, maakte vandaag de data voor de editie van 2018 bekend. Van 13 september tot en met 24 november tourt de karavaan met circa 140 talentvolle artiesten – in het verleden onder andere Kensington, Chef’Special, De Staat, Dotan, Rondé en HAEVN – door het hele land. De aftrap vindt traditiegetrouw plaats in ‘thuisstad’ Nijmegen, en reist daarna door langs 40 andere steden, om groots te eindigen met een spetterend eindfeest in de Melkweg in Amsterdam.

Popronde naar Woerden en de Melkweg.
Na goede gesprekken met lokale organisatie Kult Kompagnie werd besloten dat op zondag 15 september de allereerste editie van Popronde Woerden plaats zal vinden. Ook nieuw is de afsluiting. Na drie jaren in Q-Factory, Amsterdam-Oost te hebben afgesloten, is dit jaar De Melkweg het toneel voor het grootse Eindfeest van de Popronde. Een legendarische zaal met een rijke historie op het gebied van livemuziek en talentontwikkeling. Een match made in heaven dus!

De Popronde strijkt in 2018 neer in de volgende steden:
14/09 Apeldoorn
21/10 Zutphen
10/11 Deventer

Laatste kans om in te schrijven, uitbreiding selectiecommissie.
De inschrijvingen voor Popronde 2018 sluiten vannacht, 1 maart, klokslag twaalf uur. Tot die tijd hebben talentvolle Nederlandse acts de kans om zich in te schrijven, om uiteindelijk deel uit te maken van de selectie voor Popronde 2018. Deze selectie wordt gemaakt door een selectiecommissie die dit jaar is uitgebreid naar bijna 150 professionals uit de Nederlandse muzieksector, en waar onder meer Peter van der Ploeg (NRC), Anna Veenstra (Melkweg Amsterdam), Tinka Hoek (Paradiso), Eric van Holland (FunX) en Froukje Bouma (SPEC.) aan worden toegevoegd. De selectie voor Popronde 2018 wordt op 1 mei bekendgemaakt.

Meer informatie over het festival, de data en de steden op www.popronde.nl