Stedendriehoek

Polikliniek voor heel sportend Apeldoorn

Sporters zijn niet ziek; ze hebben alleen een tijdelijke beperking en willen zo snel mogelijk weer op de been zijn. Daar kunnen wij ze mee helpen op onze polikliniek op de campus van de FSG Academy. Ruim anderhalf jaar geleden zijn wij daar gestart als orthopedisch centrum vanuit Gelre Apeldoorn. Het is een mooie kans om sportend Apeldoorn buiten het ziekenhuis om van dienst te zijn. Uiteraard is er wel een verwijzing van de huisarts nodig. Wij merken dat sporters zich op de campus beter thuis voelen dan in het ziekenhuis. In onze sportpolikliniek is dagelijks een team van specialisten aanwezig, ieder met een eigen aandachtsgebied. Het merendeel van de klachten die wij op de sportpolikliniek zien, betreft enkel, knie en schouder. Voor het laatste gewricht hebben we ook een speciale schouderpolikliniek.

Grote voordelen van de sportpolikliniek zijn dat we snel kunnen handelen en nauw samenwerken met fysiotherapeuten, sportartsen en instrumentenmakers. Wij zitten allemaal vlak bij elkaar in hetzelfde gebouw en kunnen bij elkaar aankloppen voor overleg en aanvullend advies. De lijnen zijn kort. Dat scheelt tijd en is prettig voor de patiënt. Iemand die tijdens het sporten acuut letsel oploopt, een verdraaide knie of pijnlijke enkel, kan in principe dezelfde dag nog door de huisarts naar ons doorverwezen worden. Onze polikliniek is immers elke werkdag open.

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van veel voorkomende sportblessures. De praktijk leert dat het niet altijd nodig is om iemand direct te zien. Als de huisarts geen breuk heeft vastgesteld, is het vaak beter een paar dagen thuis te wachten tot de zwelling is afgenomen. Dat maakt het verdere onderzoek makkelijker en minder pijnlijk.

De orthopeden van het Gelre orthopedisch centrum Apeldoorn en Gelre Zutphen schrijven op deze plek om de week een column. www.gelreziekenhuizen.nl & www.gelresport.nl