Stedendriehoek

Plezier in zwemles voor iedereen

Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen, zeker in een waterrijk land zoals Nederland. Kinderen komen in ons land veel in contact met water. Er zijn veel gebieden in de buurt van water, maar daarnaast zijn er ook vele zwembaden of recreatieplassen. Het is daarom van belang dat kinderen kunnen zwemmen. Het schoolzwemmen wordt niet meer veel aangeboden in de diverse gemeenten, de verantwoording voor de zwemvaardigheid van kinderen ligt daarom vooral bij de ouders. De basis van het zwemonderwijs is het Nationale Zwem-ABC, een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier. Daarna kunnen bijvoorbeeld snorkel- en zwemvaardigheidsdiplomas gehaald worden.

Yes!
Als we terugdenken aan de tijd dat we zwemles hadden vonden we het glijden van de glijbaan, bommetjes springen, even spelen of een wedstrijdje doen toch het leukste om te doen? Dit is allemaal te vinden binnen de lesmethodiek die kinderen goed, veilig en vlot leert zwemmen bij Aquacentrum Malkander. Glijden, springen, leren zwemmen als een haai of zeemeermin en ondertussen goed leren zwemmen. Welk kind wil dat nu niet? Juist door die diversiteit in zwemlessen komen de kinderen meer in beweging, leren sneller en het plezier staat voorop. Uiteraard leren de kinderen goed zwemmen op een veilige en vertrouwde manier.

Zwemles bij Aquacentrum Malkander
De zwemschool van Aquacentrum Malkander heeft plezier in de zwemles hoog in het vaandel staan, want leren moet leuk zijn. Naast het plezier en een goede basis, is Aquacentrum Malkander de meest betaalbare zwemschool. Vanaf 4,5 jaar worden kinderen opgeroepen om te starten met zwemles, maar kinderen mogen al vanaf 3 jaar worden ingeschreven. Terwijl ze op de wachtlijst staan hebben ze alvast gratis toegang voor  recreatief zwemmen bij Malkander en bij het Boschbad. Zo zijn de kinderen watervrij voordat ze op zwemles komen. Ze mogen ook gratis naar Binky bij Kinderparadijs Malkenschoten. Door de lesgroepen niet te groot te maken, kan de zweminstructeur ieder kind de aandacht geven die hij of zij nodig heeft. Via het leerlingvolgsysteem wordt de voortgang van uw kind inzichtelijk gemaakt. Kinderen die ergens anders zwemervaring hebben opgedaan, kunnen getoetst worden om het huidige zwemniveau te bepalen. Dit kan mogelijke plaatsing op de wachtlijst voorkomen. Daarnaast worden er vanuit Aquacentrum Malkander volop zwemlesmogelijkheden aangeboden voor oudere kinderen. Voor kinderen van 7 tot 14 jaar zijn er speciale zwemlesgroepen op dinsdagavond en woensdagmiddag.

Subsidieregeling

U kunt een vergoeding krijgen voor de zwemlessen voor diploma A van uw kind(eren) in de leeftijd van 4,5 jaar tot 18 jaar. Bekijk de website van de gemeente Apeldoorn voor meer informatie hierover.