Stedendriehoek

Pittige route in geweldige omgeving

APELDOORN – Op zondag 11 november houdt de Apeldoornse wielervereniging AR&TV De Adelaar weer de jaarlijkse 11Bergen MTB-toertocht. Deze toertocht telt drie afstanden: 25, 40 en 55 kilometer.

De twee kortere routes zijn geschikt voor de minder ervaren/getrainde MTB-er of crosser. De 55-kilometerroute gaat richting Hoenderloo, is een stuk zwaarder en kent veel single tracks. De tocht gaat door de bossen van Berg & Bos en Kroondomein Het Loo (Hoog Soeren), Gelders Landschap en Staatsbosbeheer (Hoog Buurlo en richting Hoenderloo). Veel ervaren rijders uit het hele land komen voor deze afstand; het is een pittige route, maar door een geweldige omgeving. Op elke route komen deelnemers bij de verzorgingspost even bijtanken of misschien voor technische ondersteuning. De routes zijn geheel uitgepijld en ook via de website www.adelaar.org digitaal beschikbaar en te downloaden in de navigatie.

De start is op het clubterrein, Sportpark Orderbos 27 in Apeldoorn, tussen 9.30 en 11.00 uur. De kosten voor deelname bedragen €7,-. Leden van de NTFU of KNWU betalen €5,-. Scan en Go is mogelijk. Na de tocht kan men douchen, de fiets afspuiten en nog wat napraten in de gezellige kantine van De Adelaar.