Stedendriehoek

Persoonlijkheid en tatoeages geven de doorslag

APELDOORN – De 32-jarige Fahid Alizzi staat op zaterdag 3 november in de finale van de Miss & Mister Tattoo 2018. Deze modellenwedstrijd wordt dit jaar voor het eerst in Nederland georganiseerd. Alle modellenregels worden hierbij verbroken. Het draait namelijk niet om uiterlijk, maar om je persoonlijkheid en tatoeages.

Voor deze wedstrijd had zorgverlener Fahid geen enkele ervaring met fotoshoots en lopen over de catwalk. “Mijn buurvrouw wees mij op deze wedstrijd. Ik heb mij aangemeld en ik dacht: ‘ik zie het wel’.” Ondertussen staat Fahid in de finale. Hij en de andere deelnemers worden begeleid door de Belgische winnaars van vorig jaar. “We hebben onder andere catwalklessen gehad en er is voor iedere kandidaat een Facebookpagina aangemaakt. Hierop moet je jezelf presenteren.” De deelnemers zijn ook vereeuwigd door een professionele fotograaf. Tijdens deze fotoshoot moesten de mannen in hun boxershort poseren en de vrouwen in bikini. “Dat vond ik wel heel spannend. Dat had ik nog nooit gedaan.” Ook gingen de mannen nog in een smoking op de foto en de vrouwen in een galajurk.

De wedstrijd is al zo’n acht maanden aan de gang en steeds vallen er kandidaten af. “We zitten nu in de finale met 23 man. Er zijn vier categorieën, dus ook vier winnaars: mannen tot en met 30 jaar en vanaf 30 jaar en ook vrouwen tot en met 30 jaar en vanaf 30 jaar.” In Fahids categorie neemt hij het op tegen een andere Apeldoorner. “Hoe cliché het ook klinkt: het gaat mij niet om het winnen. Tuurlijk is het leuk, maar eigenlijk heb ik al gewonnen.” Fahid gunt het zijn tegenstander ook wel. De deelnemers trekken al zo’n lange tijd met elkaar op, dat ze echt een hechte vriendengroep zijn geworden. “Iedereen werkt hard en doordat we een band hebben opgebouwd, is het competitie-element ook weg.”

Finale
Op zaterdag 3 november is de finale in de Sugarfactory te Amsterdam. Van 19.00 tot 23.00 uur is de show. De winnaar mag op reis naar Miami. Voor het zover is moet Fahid nog flink shoppen voor een spectaculaire outfit en oefenen voor de catwalk. Er wordt ook hard gewerkt aan een nieuwe tattoo. Dit doet de finalist in samenwerking met plaatsgenoot Matthew Luhukay (35), die als tweede eindigde in het tweede seizoen van het televisieprogramma Ink Master: Meesters van de Lage Landen. De tattoo zal voor het einde van de finale gezet worden in Matthews eigen shop in Apeldoorn, Black Sword Tattoo Parlour.

Fahid weet nog niet of hij hierna doorgaat met modellenwerk. “Het ligt eraan wat er op mijn pad komt. Ik vind het in ieder geval leuk om het erbij te doen.” Kijk voor meer informatie op zijn Facebookpagina @kandidaat 134 Fahid Alizzi en stem op hem door MTN134 te smsen naar 3669.