Stedendriehoek

Parkinson Café over Onafhankelijke Cliëntondersteuning bij MEE Veluwe

BEEKBERGEN – Vrijdagmiddag 11 januari vindt het Parkinson Café Apeldoorn weer plaats. Dit keer in het Zonnehuis, Dorpstraat 49 in Beekbergen. Lianne Leerkes (MEE Veluweconsulent) is te gast en geeft uitleg over de Onafhankelijke Cliëntondersteuning van MEE en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Parkinson Café Apeldoorn is een ontmoetingsplek voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun partners, familieleden, vrienden, mantelzorgers en andere belangstellenden. De bezoekers van het Café kunnen elkaar ontmoeten in een open sfeer onder het genot van een kopje koffie of thee. Daarnaast wordt informatie over diverse onderwerpen of thema’s aangeboden. De informatie kan worden verzorgd door deskundigen, maar ook door de bezoekers zelf.

MEE Veluwe

Tijdens de bijeenkomst van vrijdag 11 januari is MEE Veluweconsulent Lianne Leerkes te gast. Zij gaat uitleg geven over het gebruik van de Onafhankelijke Cliëntondersteuning van MEE en hoe MEE-patiënten met de ziekte van Parkinson of de Parkinsonismen kan ondersteunen. Daarnaast vertelt zij over de WMO en voornamelijk over wanneer hier gebruik van gemaakt kan worden.

Gratis toegankelijk

Parkinson Café Apeldoorn is voor iedereen gratis toegankelijk. Een kop koffie of thee kost twee euro per persoon. Deze bijeenkomsten in de gemeente Apeldoorn vinden zes maal per jaar plaats op de tweede vrijdagmiddag in de oneven maanden van 14.00 tot 16.00 uur. De inloop is vanaf 13.30 uur. Man kan zich aanmelden via de mail: info@parkinsoncafeapeldoorn.nl of bij Maria Ramon (06-45566453). Kijk voor meer informatie over het Parkinson Café op www.parkinson-vereniging.nl.