Stedendriehoek

Ouderen voor de programmaraad

Middagje Uit is inmiddels niet meer weg te denken uit het programma van Theater Orpheus. Acht keer per jaar organiseert de Ouderen Programmaraad van het theater voorstellingen en activiteiten speciaal voor de oudere Apeldoorner. Goed nieuws voor Apeldoorners van 60 jaar en ouder, want Orpheus is op zoek naar nieuwe leden voor de raad.

Parwin, Carla, Tineke, Nericha, René en Marja zetten momenteel samen met Orpheus de puntjes op de ‘i’ voor komend seizoen. Om de jaren daarna ook weer een mooi en divers programma te maken, zoekt de Ouderen Programmaraad nieuwe leden. René, enige man in het gezelschap, grapt: “Stiekem wel leuk om er ook een man bij te verwelkomen.”  Na drie jaar gaat Nericha de raad verlaten: “Mijn missie was om kleur te brengen in het programma van Middagje Uit en dat is gelukt”, vertelt ze trots, “Andere culturen leren kennen of juist jezelf herkennen in een voorstelling is belangrijk. Ik hoop dat mijn opvolger mijn passie deelt!”

De huidige raad is een gepassioneerde en diverse groep met verschillende achtergronden. Dit zie je terug in de bijzondere programmering van Middagje Uit. Afgelopen seizoen genoten bezoekers bijvoorbeeld van de cabaretvoorstelling van Mouna Laroussi, maar konden ook van elkaars muziek en verhalen genieten tijdens Praatje plaatje. De ‘Pow wow stamvergadering’ van Minoux zorgde voor een nieuwe blik. Terwijl Taboes van theatergezelschap Musesi juist weer een feest der herkenning was voor het publiek.

Aanmelden en meer informatie

De raad komt een aantal keer per jaar samen om ideeën te verzamelen en uit te werken. In vier overleggen worden deze ideeën samen met Orpheus omgezet naar het Middagje Uit-programma van acht voorstellingen en activiteiten per seizoen.

Community Coördinator Patricia Gillet vertelt geïnteresseerde Apeldoorners van 60 jaar en ouder graag meer over de raad. Aanmelden kan tot en met 26 mei per mail naar patricia.gillet@orpheus.nl.