Stedendriehoek

Open Veld bij de Rugby tijdens Nationale Sportweek

APELDOORN – Tijdens de Nationale Sportweek gooien de RAMS RFC hun veld open, tijdens de open dag op woensdag 19 september.

De RAMS RFC nodigen alle kinderen in de basisschoolleeftijd uit om kennis te komen maken met rugby. Op woensdagmiddag 19 september tussen 14.00 en 16.00 uuur zal er een demo zijn, clinics waar kinderen aan deel kunnen nemen en een afsluitend partijtje (aangepaste) rugby om zelf te ervaren hoe leuk het is. Uiteraard zijn er ook andere activiteiten, is er limonade en zal er ter afsluiting een lekker broodje getrakteerd worden.
Plezier en respect, samenwerken op basis van gelijkheid. En het principe van landje veroveren. Dat is waar het bij Rugby om draait. Daarnaast heerst er een hele prettige sfeer rondom de wedstrijden. Rugby is nog niet zo massaal en draait om respect, dat wordt de spelertjes ook ingegeven. Respect voor de scheidsrechter, maar ook voor de ouders die de kinderen altijd brengen. Bij rugby wordt er dan ook nauwelijks “meegecoached” door ouders langs de lijn.
Wie denkt dat rugby alleen geschikt is voor ruige krachtpatsers heeft het mis. Bij rugby is juist plaats voor iedereen. Kort, dik, lang of dun, ongeacht cultuur of afkomst. Voor elk teamlid is wel een bepaalde rol. Zo kan de één snel en behendig met een bal rennen, en is iemand anders juist goed in het passen (overgooien) van de bal. Omdat allerlei talenten aan bod komen, is er voor iedereen plaats!
De RAMS RFC, de rugbyclub van Apeldoorn, is momenteel tevens op zoek naar versterking van het Turven team, ofwel het jongste team van de rugby. De Turven spelen een aangepast spel, er is van fysiek contact nauwelijks sprake. In plaats van elkaar te tackelen (zoals op latere leeftijd aangeleerd wordt) dragen kinderen twee linten (‘tags’) bij zich die ze van elkaar af moeten pakken. Heb je de bal en wordt de tag afgepakt, dan moet de bal afgespeeld worden. Spelenderwijze, aan de hand van een soort tikkertje dus, worden zo de basisprincipes van de rugby aangeleerd.
Na het bereiken van het 8e levensjaar, schuiven de Turven op naar de Benjamins (8 en 9 jaar) en daarna naar de Mini’s (10 en 11 jaar). Vanwege dit doorschuiven zijn de Turven nu hard op zoek naar enthousiaste nieuwe spelertjes! Maar ook de Benjamins en Mini’s verwelkomen graag nieuwe leden!
Handig om te weten: de Turven, Mini’s en Benjamins reizen altijd naar dezelfde locatie voor de uitwedstrijden. Ideaal voor het gezin met veel rugby-spelers.
Meetrainen mag de eerste 4x gratis! De Turven trainen op dinsdagavond van 18.30 tot 19.30 uur. Als er geen wedstrijd is, wordt er ook op zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur getraind (eerst even informeren dus of de Turven er zijn!)
De RAMS RFC zitten op het Verzetsstrijderspark 24 in Apeldoorn. Bezoek de website op www.ramsrfc.nl of mail voor informatie over de teams, trainingen of Vriendjesdag naar tbm@ramsrfc.nl.