Stedendriehoek

Open Huis bij Relax More. Al 10 jaar Mindfulness in Apeldoorn

Bij Relax More, Centrum voor aandacht en compassie in Apeldoorn, is het binnenkort weer Open Huis. Op dinsdagavond 3 – en zaterdagochtend 7 september bent u welkom om kennis te maken. Niet alleen met Mindfulness voor volwassenen én kinderen, maar ook met de andere lessen: Tai Chi, Qigong en Compassie.
Een nieuwe les- en cursuscyclus gaat binnenkort van start.

Docenten Ronald de Caluwé en Lies Bijl hebben samen 70 jaar ervaring in het lesgeven in lichaam-geest disciplines. “Oosterse wijsheid en westerse wetenschap gaan in onze lessen en trainingen hand in hand, en dat is hard nodig in deze tijd waar veel mensen gezondheidsklachten hebben ten gevolge van stress. En wat heel belangrijk is: beter met stress en chronische gezondheidsklachten omgaan is leerzaam én kan heel plezierig zijn. Zo beklijft het ook veel beter.” aldus de Caluwé.

De (bewezen effectieve) mindfulnesstraining duurt 8 weken. Wij hebben er een negende week aan toegevoegd waarin we nóg meer aandacht hebben voor nieuwe wetenschappelijke inzichten en voor de vertaalslag van het geleerde naar het dagelijks leven. Want dáár gaat het zijn effect hebben. 

Resultaten
Er is de laatste jaren veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van Mindfulness, Tai Chi en Qigong. Zo is bekend dat Tai Chi en Qigong een positief effect hebben op de balans en het risico op vallen vermindert bij ouderen, en dat mensen met chronische pijn en fibromyalgie ook een groot positief effect kunnen ervaren.

Wat eigenlijk alle deelnemers aan onze trainingen en lessen ervaren is dat ze weer ‘lekkerder in hun vel zitten’, minder snel moe zijn en beter instaat zijn grenzen te bewaken. Het dus beslist niet nodig om klachten te hebben alvorens met Mindfulness, Tai Chi of Qigong te beginnen. Voorkomen is altijd beter dan genezen… 

Aanmelden
Aanmelden voor het Open Huis is niet nodig. Kijk op www.relaxmore.nl/openhuis voor meer info over tijden en het programma. 

Over Relax More
Docenten Ronald de Caluwé en Lies Bijl beoefenen meerdere decennia Tai Chi, Qigong en meditatie. Ze hebben beide hun sporen verdiend in verschillende gebieden van de reguliere gezondheidszorg, en zich bekwaamd in stressreductie. Relax More bestond dit voorjaar 10 jaar!