Stedendriehoek

Open Atelierroute voor professionele kunstenaars

APELDOORN – De Open Atelierroute van de Stichting Ateliers Apeldoorn is ook dit jaar weer opengesteld voor kunstenaars die geen lid zijn van de stichting. “Dit willen we doen om de atelierroute aantrekkelijker te maken voor het publiek. Het is zo leuk om in de keuken van een kunstenaar te kunnen kijken. Hoe werken ze, hoe doen ze het, welke materialen worden er gebruikt en vooral: wat wordt er van gemaakt. Een praatje met de kunstenaar, misschien zelfs een werk willen kopen, het kan allemaal als je je atelier open stelt voor het publiek”, zegt Anne-Mieke Boonstra namens de organisatie.

Dit jaar wordt de Open Atelierroute gehouden op zaterdag 19 en zondag 20 mei. “De voorwaarden om mee te doen zijn: het hebben van een atelier waar je bezoekers kunt ontvangen en de bezoekers kennis kunnen nemen van je werk; dat je de beide dagen open bent en dat je woonachtig en werkzaam in Apeldoorn bent. De kosten voor het meedoen aan de Open Atelierroute bedragen ook dit jaar 30 euro”, aldus Boonstra. “De kosten houden niet in dat je lid wordt van de stichting. Maar: kunstenaars die geen lid zijn van de Stichting Ateliers Apeldoorn maar zich wel melden voor deelname aan de Open Atelierroute 2018, profiteren mee van de publiciteit die de Open Atelierroute ook dit jaar weer zal genereren.”

Belangstellende kunstenaars kunnen zich aanmelden bij het secretariaat van de stichting via e-mail info@ateliersapeldoorn.nl. Boonstra: “Meld je aan via het formulier dat verkrijgbaar is via het secretariaat of de website van de Stichting Ateliers Apeldoorn: www.ateliersapeldoorn.nl. Vergeet niet een foto mee te sturen van je werk. De sluitingsdatum voor aanmelding is zaterdag 24 maart.”