Stedendriehoek

Open Atelierroute promoot kunst

APELDOORN – Een kijkje nemen in het atelier van één kunstenaar en zien hoe hij of zij te werk gaat, dat is al leuk. Wel, in één weekend staan 46 kunstenaars hiervoor klaar. Dat gebeurt op zaterdag 19 en zondag 20 mei van 11.00 tot 17.00 uur, wanneer de Stichting Ateliers Apeldoorn voor de twintigste keer de Open Atelierroute houdt.

De organisatie is wederom in handen van kunstenaar en initiator van deze Open Atelierroute Anne-Mieke Boonstra en Ellen Nijdeken, sinds twee jaar voorzitter van de Stichting Ateliers Apeldoorn. “Ons hoofddoel met de Open Atelierroute is het promoten van kunst en kunstenaars binnen de gemeente Apeldoorn. Naast de locaties van de participerende kunstenaars is hun werk tevens te bezichtigen in een overzichtstentoonstelling in de Loolaan Galerie aan de Loolaan 31a, beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur.”

Deze expositie is overigens ook al te bezoeken in het voorafgaande weekeinde van 12 en 13 mei, dan van 13.00 tot 17.00 uur. Zaterdag 12 mei om 16.00 uur verrichten wethouder Detlev Cziesso en stadsdichter Aad van der Waal de opening van de overzichtsexpositie, waarvoor iedere deelnemende kunstenaar één werk heeft ingeleverd.
De organisatie mag dit jaar weer enkele nieuwe deelnemende kunstenaars begroeten en bezoekers kunnen een grote variatie in stijlen tegemoet zien. “Dit jaar hebben we een primeur met gedichten bij de diverse kunstwerken. En ook voor het eerst is er nu aandacht voor nieuwe media en zijn er kunstwerken van bladgoud.”

Belangstellenden kunnen in het weekend van 19 en 20 mei vrijblijvend en zonder welke verplichting dan ook bij een kunstenaar binnen stappen, aldus de dames. Anne-Mieke: “Spreekt zijn of haar werk je aan, dan word je daar met plezier over geïnformeerd. Spreekt het je niet aan, ga je meteen weer weg. Zo eenvoudig is het. De Open Atelierroute is bovendien heel goed te fietsen binnen Apeldoorn en aangrenzende dorpen, dus het is ook nog eens een leuk en afwisselend uitje!”

De deelnemende kunstenaars zijn ook te vinden op de website www.ateliersapeldoorn.nl/atelierroute