Stedendriehoek

Op zoek naar tweedehands parels op de vlooienmarkt

DEVENTER – Inmiddels is het alweer een bekend concept; gezellig rondneuzen op de vlooienmarkt en outlet in het voormalige pand van Morres Wonen. Gedurende zeven zon- of feestdagen – in het voorjaar en in het najaar – staan er een flink aantal kramen waar van alles en nog wat is te vinden. De eerstkomende datum is zondag 23 februari. Ben je op zoek naar iets speciaals? Een spel of een lp die je nog nooit ergens hebt kunnen vinden? Neem dan een kijkje tijdens de vlooienmarkt die volledig overdekt is in het grote pand op het Runshopping Center De Snipperling. Naast de kramen zal het geheel uiteraard sfeervol zijn aangekleed met een barretje en een muziekje. De markt duurt van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is 2,50 (inclusief koffie).

Ben je zelf niet op zoek naar iets, maar wil je juist van je spullen af? Ook dat kan tijdens de vlooienmarkt. Er zijn nog een aantal plaatsen te huur! Al voor enkele tientjes kun jij de hele dag je spullen verkopen achter jouw eigen kraam. Ideaal als je tijdens de voorjaarsschoonmaak ruimte wil maken in huis. En misschien vind je dan meteen wel weer leuke spullen voor in je opgeruimde huis. Dankzij het ruime pand waar de verkoop plaatsvindt zijn er elke keer weer veel verkopers die allerlei spullen verkopen. En hoe meer kramen, hoe meer bezoekers, dus hoe meer kans om een goede omzet te draaien. Wil je een kraam huren? Bel dan naar 06 54223635 of 06 23841415. www.funmarkt.nl

Runshopping Center De Snipperling
Een aantal keer per jaar vindt de Vlooienmarkt plaats. Dit jaar zijn de data: 23 februari, 29 maart, 2e paasdag, 2e pinksterdag, 27 september, 25 oktober en 29 november. Steeds de laatste zondag van maand en de twee feestdagen – 2e paasdag en 2e pinksterdag – zijn extra dagen waarbij de markt buiten wordt gehouden.

“Het ‘plein’ voor het voormalige pand van Morres Wonen biedt volop ruimte voor een sfeervolle markt. Samen met de locatie in het pand kunnen we zo het hele jaar door de geliefde vlooienmarkten houden. De editie van komende week is overdekt, zodat we niet afhankelijk zijn van het weer. De ruimte, het gratis parkeren en de mogelijkheid om naast het rondneuzen op de vlooienmarkt ook te winkelen bij een van de vele winkels op het Runshopping Center maakt deze dagen geliefd”, vertelt Jan de Kaste. Als centrummanager is hij nauw betrokken bij alle ontwikkelingen rondom het Runshopping Center. “De locatie is goed. Het aanbod is goed. En vooral, de sfeer is goed. De inwoners van Deventer en omgeving zaten duidelijk te wachten op een vlooienmarkt van dit formaat. Vorig jaar zijn we hiermee gestart op deze locatie en gezien de drukte werd het evenement goed ontvangen.”

Het Runshopping Center De Snipperling bestaat sinds 1997. Er zijn een flink aantal winkels samengebracht rondom een groot en gratis parkeerterrein. Dat betekent dat je bij vrijwel elke winkel voor de deur kunt parkeren en zo de aankopen makkelijk in je auto kunt laden. De winkels hier zijn vooral voor ‘in en rondom het huis’, 70.000 m2 winkelplezier. Een royaal aanbod aan functionele winkels, van doe-het-zelf winkels zoals Gamma en Praxis, tot stylingwinkels Leen Bakker en Jysk om je huis een ware metamorfose te geven. Maar hiermee houdt het aanbod niet op. Het winkelcentrum is in de loop der jaren uitgebreid met onder andere een fietsenwinkel, een dierenwinkel, een keukenzaak en zelfs een sportschool. Een divers palet aan ondernemingen – gelegen tegenover het ‘auto-eiland’ van Deventer – die zeker een bezoekje waard zijn.