Stedendriehoek

Op naar de tiende Gelre Fietstocht

“Een gezonde leefstijl moet je als arts niet alleen voorschrijven, maar je moet er ook voor leven. Daarom doen mijn collega’s en ik altijd enthousiast mee aan de Gelre Fietstocht. Afgelopen weekend organiseerde Gelre Ziekenhuizen alweer voor het negende jaar op rij de Gelre Fietstocht. Dit keer stapte ik op de mountainbike samen met mijn collega’s Ferry Steenstra, Eric Raven, Marco Bruens, Edwin Maalderink, Marc Logtenberg en Rob Franken. Een uitdagende tocht van tachtig kilometer over een uniek stukje Veluwe en ook nog eens voor het goede doel. Dit bijzondere en sportieve evenement trok 1261 deelnemers uit de regio en ver daarbuiten. De sfeer was zoals altijd top. Ondanks dat het weer niet altijd mee zat, zag je iedereen genieten: van de jongste deelnemer van nog geen tien jaar oud tot de oudste van 97 jaar! Samen hebben we 7.633 euro bij elkaar gefietst voor UNICEF.”

“Het mooie van de Gelre Fietstocht is dat het elke fietser iets te bieden heeft. Van gezinstoertochten tot een pittig parcours voor mountainbikers. Welke afstand je ook kiest, ze voeren allemaal deels over een uniek stukje Veluwe dat de Landmacht speciaal openstelt voor deelnemers aan de tocht. Het uitgestrekte schietterrein De Harskamp is normaal gesproken verboden gebied, maar die dag mogen we er dwars overheen fietsen. Over heide en zandverstuivingen, langs bossen en struiken vol kreupelhout waar herten en everzwijnen zich schuilhouden. Echt een belevenis. Onderweg kwamen we tot ons grote plezier verrassend veel (oud)patiënten tegen. Sommigen ontspannen met hun gezin op een gewone fiets, anderen op de racefiets of mountainbike.”

“Fietsen is tot hoge leeftijd een ideale manier van gezond bewegen. Je traint je spieren zonder ze zwaar te belasten. Zeker voor mensen met gewrichtsproblemen is het een goed alternatief voor hardlopen. Twee tot drie keer per week een uurtje fietsen houdt je fit en gezond. Beginners raad ik altijd aan om een fietsmaatje te zoeken. Dat is niet alleen gezellig, maar ook een goede stok achter de deur. Wat ook helpt is jezelf doelen te stellen. Meedoen aan de Gelre Fietstocht bijvoorbeeld. Volgend jaar is deze tocht gepland op zaterdag 5 september 2020. Het belooft een feestelijke jubileumtocht te worden. Extra reden om ‘m alvast in de agenda te zetten. Graag tot volgend jaar!” 

Zie onze website: www.orthopedie-apeldoorn.nl en www.gelresport.nl