Stedendriehoek

Onvergetelijk evenement voordeelnemers en bezoekers

APELDOORN – Op zaterdag 29 en zondag 30 juni wordt in het Mheenpark de SamenLoop voor Hoop gehouden, een groots opgezet en feestelijk evenement waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan wetenschappelijk onderzoek voor kanker. Met 31 teams en rond de 400 deelnemers belooft het een fantastisch weekend te worden. “Trots zijn wij om te mogen aankondigen dat de eerste SamenLoop voor Hoop Apeldoorn wordt geopend door de interim-burgemeester van Apeldoorn, Petra van Wingerden en onze ambassadeur en wethouder Nathan Stukker”, vertelt Ingrid Schouten-Brehler.

SamenLoop voor Hoop is een evenement van het KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Ingrid: “Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens dit evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel bezoekers als deelnemers een onvergetelijk evenement is.”

Het initiatief voor SamenLoop voor Hoop is afkomstig uit de Verenigde Staten, waar in 1985 arts Gordon Klatt 24 uur lang rondjes om een sportveld liep. Hij haalde hiermee 27.000 dollar op voor de American Cancer Society. Het was het startsein voor het jaarlijks terugkerende evenement Relay for Life, dat inmiddels in vele landen binnen en buiten Europa wordt georganiseerd. KWF Kankerbestrijding introduceerde het evenement in 2006 in Nederland onder de naam  SamenLoop voor Hoop. De eerste SamenLoop in Borger was zon succes dat alleen al dit jaar in Nederland maar liefst 32 SamenLopen worden georganiseerd met in totaal meer dan 20.000 deelnemers. Voor de eerste keer zal dit bijzondere evenement nu ook in Apeldoorn van start gaan geheel georganiseerd door een groep betrokken vrijwilligers.

Van Team Hoopvol tot Team Fier Vooruit van Team Kadaster tot Team Kootwijk: alle 31 teams staan klaar om 24 uur te wandelen. Daarnaast zal elk team een kraam bemensen om op allerlei leuke en ludieke manieren geld in te zamelen voor het KWF. Denk hierbij aan mooie hebbedingetjes spelletjes en acties. Op het evenemententerrein kan men bij de cateraars genieten van een heerlijke kop koffie of thee lekkere hapjes of heerlijke poffertjes.  Er zijn diverse optredens van verschillende artiesten/bands en volop kinderactiviteiten.

Zeker rondom de KinderLoop die start op zondag om 10.30 uur waarbij de kinderen symbolisch 24 minuten gaan wandelen. Indrukwekkend is de kaarsenceremonie die zaterdagavond om 23.00 uur begint. De kaarsenzakken die het nachtelijke wandelparcours gaan verlichten kunnen worden beschreven met persoonlijke boodschappen om een geliefde te gedenken of een hart onder de riem te steken.

Ingrid: “De SamenLoop start op zaterdag om 14.00 uur met een ereronde voor mensen die kanker hebben of ooit deze diagnose hebben gehad. Op zondagmiddag om 14.00 uur sluiten we af met het bekendmaken van de opbrengst. Samen kunnen we er een fantastisch weekend van maken voor het KWF en voor elkaar. Kom dus kijken luisteren en aanmoedigen gezellig shoppen spelen en genieten. De openheid saamhorigheid en eensgezindheid maken van elke SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd zal laten.”