Stedendriehoek

Ontmoet- en beweeghalfuurtje bij De Matenhof

APELDOORN – Op donderdag 1 juni start bij ontmoetingsplek De Matenhof een ontmoet- en beweeghalfuurtje. Tussen 13.30 en 14.00 uur wordt er lekker met elkaar bewogen op en rondom de stoel.

De activiteit wordt begeleid door de vaste medewerkster van De Matenhof Marga de Feiter, in samenwerking met Sportservice Apeldoorn. Vooraf aanmelden voor deze activiteit is niet nodig, dus kom gezellig en vrijblijvend meedoen aan deze gratis activiteit.

Houdt spieren sterk!
Naast elke dag ongeveer een half uur matig intensief bewegen (wandelen, fietsen, zwemmen) is het goed om twee keer per week spierversterkende oefeningen te doen. Dit houdt de spieren en botten sterk. Tijdens het ontmoet- en beweeghalfuurtje worden deze oefeningen met elkaar op en rondom de stoel gedaan. Dus iedereen kan meedoen, ook mensen die wat minder goed ter been zijn. Naast dat het gezellig is om dit met elkaar te doen, leert u ook welke oefeningen u thuis kunt doen om uw spieren sterk en soepel te houden.

Wie kan er mee doen
Iedereen die wil werken aan sterkere spieren kan meedoen met deze activiteit. De oefeningen kunnen op verschillende niveaus uitgevoerd worden, dus ook als u wat minder goed ter been bent kunt u op de stoel meedoen. Naast de krachtoefeningen wordt er ook aandacht besteed aan balansoefeningen. Kortom, kom langs en doe lekker mee!

Meer informatie: www.sportserviceapeldoorn.nl/aanbod/ontmoet-en-beweeghalfuurtje-bij-de-matenhof/