Stedendriehoek

Onderwereldkoningin brengt Arno niet van zijn stuk

APELDOORN – Hij staat inmiddels alweer vier jaar ingeschreven bij diverse castingbureaus en heeft in die periode ook al regelmatig figurantenrollen vertolkt. Arno Dijkerman, van Electro World Hamer Witgoed aan de Talingweg in Apeldoorn-zuid, heeft echter nu de kroon op zijn acteercarrière gezet met een rolletje in de film Penoza: The Final Chapter. Vanaf donderdag 28 november is de afsluiting van het misdaadepos te zien in de Nederlandse bioscopen.

“Televisie en – in dit geval – film is echt mijn ding”, glimlacht Dijkerman. “Voor ons winkelcentrum Hart van Zuid maak ik regelmatig de Like & Deel-filmpjes, ik heb al eens geschitterd samen met Gerard Joling in een reclamespotje én ik zat ooit in een zomer-cliffhanger van Goede Tijden Slechte Tijden. Maar dit optreden in Penoza is wel een nieuw hoogtepunt.” Een weekend lang was de Apeldoorner te vinden in het Paleis van Justitie in Den Haag, waar hij optrad als beveiliger aan de zijde van Monic Hendrickx, in haar (hoofd)rol van ‘onderwereldkoningin’ Carmen van Walraven. “Een prachtig mens”, glundert Dijkerman over de – louter op het beeldscherm – gevaarlijke vrouw. “Sowieso was de sfeer op de filmset erg leuk en waar ik kon, hielp ik mee met sjouwen en dergelijke. Dat maakt de beleving alleen maar groter.”

De uitverkiezing voor Penoza was des te fijner, omdat Dijkerman de televisieserie vanaf het prille begin in september 2010 tot aan de laatste aflevering in oktober 2017 heeft gevolgd. Vijf succesvolle seizoenen lang kon het Nederlands kijkerspubliek zich vergapen aan de realistische en vaak aangrijpende scènes in het criminele milieu. De film is, net als de misdaadserie, geproduceerd door NL Film. En het mooie is, dat de trailerfoto die op alle media te zien is, precies Arno toont aan de zijde van Monic. “Ja, leuk hè? Ik heb mijn snufferd werkelijk overal voorbij zien komen, op televisie en op internet, terwijl ik nog maar moet afwachten hoe groot mijn aandeel uiteindelijk wordt in de film. De eindmontage moet er immers nog overheen. Enfin, ik zít erin en dat alleen al geeft me een zeer tevreden gevoel.”