Ondernemend

Financieel ontzorgen vana tot z met kantoor2b

APELDOORN – Maurice Bor en René Boerhoop zijn drie jaar geleden aan de Regentesselaan 5 gestart met kantoor2b. Het bedrijf profileert zich als ‘family office’, als dé partner voor vermogende families die financiële rust willen. Maar niet alleen voor hen: kantoor2b is ook de rots in de financiële branding voor particulieren en ondernemers. kantoor2b is succesvol met de aanpak om éérst goed naar de klanten te luisteren, en dan financiële rust voor hen te creëren.

Bor en Boerhoop – vandaar de bedrijfsnaam 2b – hebben hun werkzaamheden ruwweg in drie takken ondergebracht: administratie en advies, financiële planning en vermogensregie. “Onder de eerste loot vallen onder meer het verzorgen van de particuliere en zakelijke administratie, waaronder belastingaangiftes en jaarrekeningen. Financiële planning behelst het geven van inzicht in de huidige en toekomstige ontwikkeling van het inkomen en vermogen. Denk hierbij aan de gevolgen van het eerder aflossen van de hypotheek. Geld dat je nu hiervoor gebruikt, heb je wellicht later nodig. Is dat dan een verstandige keuze? Vermogensregie is wellicht een minder bekende term. Daarmee bedoelen we dat we – bijvoorbeeld na de verkoop van een onderneming – samen met de klant aan de slag gaan met een goede invulling van het (familie)vermogen. Wat zijn de plannen? Heeft de klant zelf al ideeën? Denk hierbij aan het schenken van vermogen aan de kinderen of aan goede doelen. Wil de klant gaan beleggen? Dan begeleiden we bij het kiezen van een bank of vermogensbeheerder en monitoren we of zij zich aan de afspraken houden. Wij beginnen helemaal onderaan, bij de basis. Die moet goed zijn, degelijk, stormbestendig. Van daaruit werken we voor en met de klant en gaan we verder met onze integrale dienstverlening. Zo ontzorgen we onze klant tijdens het traject van a tot z.”

Het werkgebied van de beide heren is groot; met Apeldoorn als hoofdkwartier bedienen ze ook de regio’s Arnhem en Amersfoort. Globaal dus centraal Nederland, tot in Amsterdam aan toe. “Wij werken voor onze klanten – indien nodig of gewenst – samen met andere specialisten op dit vakgebied. We respecteren bestaande relaties van onze klanten en zijn van mening dat we elkaar door samen te werken kunnen versterken.”          

kantoor2b is aangesloten bij de Federatie van Financiële Planners (http://mauricebor.ffp.nl/) en Register Belastingadviseurs (www.rb.nl). Voor meer informatie: Maurice Bor, telefoon 06-30980307 en e-mail maurice@kantoor2b.nl en René Boerhoop, telefoon 06-14134549 en e-mail rene@kantoor2b.nl. Zie ook de website www.kantoor2b.nl