Stedendriehoek

Nota van Uitgangspunten Spoor

STEDENDRIEHOEK – Duurzamer treinvervoer, niet meer in-en uitchecken bij de regionale overstap én meer servicepersoneel in de trein staan op het programma op het spoor. De komende jaren worden meerdere regionale treindiensten in Gelderland en Overijssel aanbesteed.

Vooruitlopend op deze aanbestedingen hebben de provincies Gelderland, Overijssel een Nota van Uitgangspunten vastgesteld. Deze uitgangspunten vormen het raamwerk voor de eisen die de provincies stellen aan de vervoerders. De eisen gaan onder andere over stewards op de treinen, duurzaamheid en toegankelijkheid en kaartautomaten.

Regionaal openbaar vervoer
De provincie is verantwoordelijk voor de regionale bussen en treinen. De komende jaren worden meerdere regionale treindiensten in Gelderland en Overijssel aanbesteed. Dat betekent dat openbaarvervoerbedrijven kunnen inschrijven en een bod kunnen doen om de beste kwaliteit en de beste dienstregeling aan te bieden tegen een door de provincie vastgestelde prijs.

Jan van der Meer: De service aan de reiziger gaat vooruit. Veel reizigers zullen blij zijn dat ze bij hun overstap naar de regionale bus of trein niet meer hoeven in-of uit te checken. De stewards op de trein leveren een belangrijke bijdrage aan de service én het gevoel van veiligheid voor de reizigers. Zo maken we het nog aantrekkelijker om vaker in de trein te stappen.”