Stedendriehoek

NJO Muziekzomer: Ook voor jou!

APELDOORN – De Muziekzomer wordt elk jaar georganiseerd door het Nationaal Jeugd Orkest (NJO). Tijdens dit festival spelen jonge talenten tussen de 18 en 26 jaar de mooiste klassieke muziek. Ook wordt er aan de jonge luisteraars gedacht. Dit jaar staan er weer mooie familievoorstellingen (6+) op het programma.

Assepoester

Op woensdag 8 augustus kun je komen kijken en luisteren naar de voorstelling Assepoester in Orpheus. Dit is het verhaal van het meisje dat haar vader verliest en door haar stiefmoeder en stiefzussen thuis aan het werk wordt gezet. De gemene zussen pesten Assepoester ook graag. Op een dag worden alle meisjes in het land uitgenodigd voor een bal in het paleis. De valse moeder en zussen verbieden Assepoester te gaan, maar door een beetje magische hulp kan Assepoester toch naar het bal. Op het bal wordt de prins smoorverliefd op Assepoester, maar hij weet haar naam niet. Wanneer Assepoester plots weg moet, verliest ze haar glazen muiltje. De stoere prins zoekt stad en land af naar het meisje dat het glazen muiltje past. Zal hij haar vinden? Of zorgen de gemene zussen ervoor dat hij met één van hen trouwt?

De prenten van Rieks Swarte komen tijdens de voorstelling door allerlei technische trucjes tot leven in een live-videoprojectie. Ondertussen hoor je de mooie muziek uit Prokofjevs beroemde ballet Assepoester. Zo ga je een voorstelling zien die vol zit met muziek, gemene stiefzussen, een stoere prins en een glazen muiltje. De kinderen worden allemaal uitgenodigd om verkleed te komen als prins of prinses. De kleine hoogheden kunnen voor de voorstelling begint verschillende muziekinstrumenten uitproberen. Kom met de hele familie kijken naar het mooie sprookje en vergeet vooral jouw glazen muiltje niet. Kijk voor meer info over de voorstelling op www.muziekzomer.nl