Stedendriehoek

Nieuwe toekomst voor fotovakschool

APELDOORN – Vastgoedontwikkelaar Grehamer & Company geeft de voormalige fotovakschool aan de Henri Dunantlaan 2 een nieuwe toekomst. Het momenteel grotendeels leegstaande schoolgebouw zal onder het label Ultiem Wonen worden omgebouwd naar circa 40 zelfstandige appartementen voor mensen die woonbegeleiding nodig hebben. Daarnaast wordt het gedeelte van het gebouw dat momenteel in gebruik is, met 22 appartementen middels diverse maatregelen verduurzaamd en geoptimaliseerd.

Ontwikkelaar Grehamer & Company is onder andere bekend van het label Cityside Apartments. Sinds kort voert zij ook het label Ultiem Wonen, waarmee de ontwikkelaar zich richt op het realiseren van huisvesting voor senioren en zorgbehoevenden. Na een succesvol project in Deventer wordt de voormalige fotovakschool het tweede project onder dit label.

Het complex aan de Henri Dunantlaan 2 is momenteel deels in gebruik door Tactus Verslavingszorg en Stichting Riwis Zorg & Welzijn. Tactus en Riwis huisvesten hier momenteel 22 cliënten. Momenteel onderzoekt de ontwikkelaar diverse mogelijkheden om dit deel van de huisvesting te verduurzamen. Eén van deze mogelijkheden betreft het toepassen van zonnepanelen. Het nog leegstaande gedeelte wordt door Grehamer & Company omgebouwd naar circa 40 zelfstandige wooneenheden. In deze woningen gaat Riwis Zorg & Welzijn een deel van haar cliënten huisvesten.

Momenteel worden in samenspraak met de toekomstig gebruiker Riwis Zorg & Welzijn de plannen voor de verbouwing uitgewerkt. De verwachting is dat de verbouwingswerkzaamheden in het voorjaar van 2020 starten. Als alles volgens planning verloopt worden de woningen tegen het eind van 2020 opgeleverd.

De voormalige school heeft de afgelopen jaren te weinig aandacht gehad, waardoor het in verval is geraakt. Ontwikkelaar Grehamer & Company wil met de verbouwing het gebouw een mooie nieuwe toekomst geven en de bijzondere architectuur van het gebouw in ere herstellen. Daarnaast wil de ontwikkelaar de cliënten van Riwis en Tactus een goede woonervaring bieden, die voor de cliënten een belangrijke stap kan zijn naar meer zelfstandig wonen.