Stedendriehoek

Nieuwe toekomst Ronde van Gelderland

APELDOORN – Op zondag 15 april wordt de Ronde van Gelderland weer verreden. Dit jaar wordt deze wielerwedstrijd georganiseerd als jeugdklassieker in een omloop ten zuiden van Apeldoorn. Tevens is deze wedstrijd onderdeel van de kwalificatiereeks voor het Nederlands Kampioenschap voor de jeugd.
Dit jaar wordt deze koers voor het eerst als jeugdwedstrijd gehouden. “We willen met deze wedstrijdvorm de jeugdige talenten de mogelijkheid geven om een volwaardige klassieker te rijden”, aldus Guido Willemsen, voorzitter van het wegwielrennen van wielervereniging De Adelaar. “Doordat we de Ronde van Gelderland als een klassieker op de agenda zetten, trekken we jeugdrenners uit binnen- en buitenland. Tevens dragen we zo bij aan de groeiende wielercultuur die Apeldoorn krijgt door wielerevenementen, zoals de Giro en het WK Baanwielrennen.”

De organisatie van de Ronde van Gelderland is in handen van AR&TV De Adelaar. Dit jaar wordt de Ronde van Gelderland georganiseerd met een nieuw bestuur. “Met vernieuwde energie is De Adelaar er in geslaagd om de Ronde van Gelderland een nieuwe toekomst te geven.” Daarbij hoort ook een nieuw bestuur. Teun Mulder, oud wereld- en olympisch kampioen op de baan, wordt de koersdirecteur. “De Ronde van Gelderland bestaat al meer dan 60 jaar en dit moet behouden blijven. Deze aanpak zorgt ervoor dat de ronde voor de toekomst behouden wordt en opnieuw kan uitgroeien naar een toonaangevende koers.”  Teun Mulder ziet volop mogelijkheden: “Hopelijk kunnen we volgend jaar naast de jeugd ook nieuwelingen of wellicht internationale junioren aan het programma toevoegen. We krijgen daarmee in de regio weer een hoogwaardige klassieker op de internationale wielerkalender.” De Ronde van Gelderland start en finisht op het Kerkeveld in Beekbergen. De jongste jeugd start om 10.00 uur en de wielerronde wordt omstreeks 17.00 uur afgesloten door de 14-jarigen. Tussendoor wordt een Dikke-bandenrace voor kinderen tussen 7 en 12 jaar gehouden en een koers voor Apeldoornse ondernemers georganiseerd. De programmering en het parcours van deze wedstrijden zijn te vinden op de website van AR&TV De Adelaar: www.rondevangelderland.nl