Stedendriehoek

Nieuwe fietsenstalling op ideale locatie

APELDOORN – In de binnenstad kon men al op vijf plekken de fiets gratis, veilig en droog stallen. Afgelopen vrijdag is daar een zesde plek bijgekomen. Aan de Paslaan is de fietsenstalling in het voormalige Kijkshoppand geopend. Deze stalling ligt lekker centraal en is dus ideaal voor de inkopen voor de feestdagen.

De afgelopen jaren is hard gewerkt om de capaciteit in de fietsenstallingen op orde te krijgen. De Serre, De Oranjerie, de Markstraat, Het Caterplein en Stadhuis en dan nu deze stalling middenin de stad. In totaal is er nu ruimte voor meer dan 3000 fietsen. En daar wordt goed gebruik van gemaakt. Dit jaar werden al bijna 400.000 fietsen gestald in de stallingen in de binnenstad. De stallingen worden beheerd door een team van 23 beheerders van Lucrato. Zij staan dag en nacht – want veel stallingen zijn ook ’s nachts open – klaar voor Apeldoorn op de fiets.

Op de fiets naar de binnenstad is een goed idee. Het is goed voor het milieu en je bespaart benzine- en parkeerkosten. Om het fietsen naar de binnenstad nog aantrekkelijker te maken, zijn er zes fietsenstallingen. In deze stallingen staat je fiets veilig en droog, en dat voor niets! De stallingen zorgen voor een opgeruimde binnenstad, doordat er minder fietsen op straat geparkeerd staan. Win-win-win dus!

Alle fietsenstallingen en de openingstijden zijn te vinden op www.apeldoorn.nl/fietsenstalling. Kijk voor meer informatie op www.apeldoorn.nl/binnenstad