Stedendriehoek

Natuur als inspiratie Veluwse Fotodag 2019

APELDOORN – Op zondag 22 september is het centrumgebied rond het Bezoekerscentrum van Het Nationale Park de Hoge Veluwe van 10.00 tot 17.00 uur het decor voor de Veluwse Fotodag. In en rond het Bezoekerscentrum zijn de hele dag activiteiten rond natuur, film en fotografie georganiseerd. Fotografie staat al jarenlang enorm in de belangstelling en de natuur is voor velen het belangrijkste onderwerp om te fotograferen.

Op het bezoekersplein is een markt waar de grootste fotomerken vertegenwoordigd zijn. De nieuwste fotoproducten zijn hier live aanwezig om te zien, voelen en te proberen. In de filmzaal van het Bezoekerscentrum en in het fonkelnieuwe Paviljoen worden doorlopend presentaties gegeven door fotografen die hun naam hebben gevestigd, maar ook nieuw talent toont hier zijn bijzondere beelden. Tijdens de Veluwse Fotodag worden verschillende excursies en fotoworkshops aangeboden. Het is het op deze dag edelhertenbronsttijd, dus de kans om in het park wild te zien én te fotograferen is bijzonder groot. Een overzicht van het programma staat op de website www.veluwsefotodagen.nl. Inschrijven voor de fotoworkshops is hier ook mogelijk.

Na afloop van de Veluwse Fotodag kunnen bezoekers op eigen gelegenheid het veld in op zoek naar vooral edelherten. Vanaf de makkelijk bereikbare Wildbaanweg zijn drie locaties waar het wild zich erg goed laat zien.

Het bezoek aan de Veluwse Fotodag is gratis, men dient wel toegang voor het Nationale Park De Hoge Veluwe te betalen. Een entreekaart kan men aanschaffen bij de drie ingangen Schaarsbergen, Otterlo en Hoenderloo. Er zijn prima openbaar-vervoermogelijkheden naar en in Het Park en bij iedere ingang staan gratis witte fietsen waarmee bezoekers door Het Park kunnen fietsen.