Stedendriehoek

Naar het strand in de omgeving van Apeldoorn

Het is niet nodig om anderhalf uur richting de Noordzee te rijden om met de voeten in het zand te eindigen. In de omgeving van Apeldoorn zijn er genoeg mooie strandjes te vinden. Weliswaar zonder zee, maar wel met water. Ideaal voor de Apeldoorners die deze zomer dicht bij huis blijven.

Stadsstrand van Soap
Stadsstrand Soap is een heerlijke plek waar veel Apeldoorners al eens geweest zijn. Door de ligging aan het Apeldoornse kanaal is dit een heerlijke plek voor een stadsstrand om te genieten van de zon, een hapje of een drankje. Wat zo fijn is, is dat het stadsstrand op slechts vijf minuten fietsen ligt van het centrum. Hierdoor is het niet nodig om de auto te pakken terwijl het buiten heerlijk weer is. Mocht je wel de auto willen pakken, dan is het verstandig om de autoverzekering te vergelijken. In de zomer kan het erg druk kan zijn op de wegen nu veel mensen de vakantie thuis doorbrengen. Hierdoor krijgen meer mensen pech in eigen land en komen ook aanrijdingen vaker voor.

Zwemmen bij Bussloo
Bussloo heeft verschillende stranden rondom het meer liggen, waaronder een kinderstrand en naturistenstrand. Op de ligweides staan bomen verspreid voor de nodige schaduw en er zijn prettige voorzieningen rondom de plas met een kiosk bij de meeste stranden en een toiletgebouw. Hier is meer te doen dan alleen zwemmen en zonnebaden. Zo wordt er gegolft bij Bussloo en is het mogelijk om te duiken, vissen en paardrijden. Ook de barbecue kan mee voor een gezellig avondje barbecueën. Voor een totaal ontspannen dagje uit is Thermen Bussloo uiteraard ook een heerlijke plek. De sauna is weer geopend. Regelmatig een bezoek aan de sauna versterkt het immuunsysteem, werkt goed tegen stress.

Kievitsveld
Het strand bij Emst, Kievitsveld, is een uitstekende plek voor liefhebbers van watersport. Bij het Burnside Cablepark is het mogelijk om te wakeboarden of te waterskiën. Het zandstrand is voorzien van een ligweide, leuke speeltoestellen voor de kinderen en een kiosk voor een hapje te eten of wat te drinken. Ook zijn er toiletten aanwezig. In het zwemseizoen, van 1 mei tot 1 oktober, wordt de waterkwaliteit iedere twee weken gecontroleerd. Bij Kievitsveld ligt ook een wellnessresort, de Veluwse Bron.

Zwemmen bij het Veluwemeer
De stranden aan het Veluwemeer liggen wat verder weg, op zo’n 45 minuten rijden van Apeldoorn. Strand Horst is erg populair bij kitesurfers en op een dag met wind hangen er tientallen kleurrijke vliegers in de lucht. Strand Nulde is ook een heerlijk plekje. Voor een gezellige boulevard met sfeervolle strandtentjes is Harderwijk een aanrader. Deze stad is veel meer dan alleen het dolfinarium.

Liever een dagje naar het zwembad? Zwembad De Boskoele in Gorssel en zwembad De Berkel in Almen zijn heerlijke plekken met veel ruimte.