Stedendriehoek

Multifocale lenzen

Herkent u dat? Het leeswerk steeds verder weghouden, uw eerste leesbril op en af? Rond uw 45e jaar heeft u kans op problemen met lezen. Dit kan opgelost worden met een verscheidenheid aan brillen,  maar wist u dat het ook kan met zachte multifocale lenzen? Ook reeds contactlens dragende personen kunnen bij leesklachten over op multifocale lenzen.

Op veel gebieden zijn contactlenzen praktischer dan een bril; denk aan winter- en watersport, andere sporten, maar ook op het werk en zeker op vakantie. Ook het combineren van zacht multifocale contactlenzen met de bril behoort tot de opties.

Er zijn inmiddels nieuwe ontwikkelingen op het gebied van multifocale contactlenzen. Waar vroeger een cilinder in de zachte lens lastig was, is dat nu geen enkel probleem meer. Maar ook buitenstandaard ogen kunnen door middel van maatwerktechnieken worden voorzien van multifocale lenzen.

Er zijn multifocale zachte lenzen verkrijgbaar als daglenzen, tweewekelijkse of maandlenzen, waarbij daglenzen vaak als het meest praktisch worden gezien. U zet de lenzen schoon in, uit een ongeconserveerde steriele vloeistof , en na gebruik gooit u ze weg. Vooral wanneer de lenzen met een bril gecombineerd worden, is dat een makkelijke oplossing.

Wilt u ook graag scherp zien op alle afstanden zonder een bril te dragen? Kom langs in onze winkel of bel en maak een afspraak voor onze speciale multifocale aanpasdag op vrijdag 13 december. Onze Optometristen vertellen u graag hoe het werkt en laten u  zien en beleven.

Mariska Steenbergen
BHealth, Optometrist