Stedendriehoek

Mooiste kunst in beeld

TEUGE – Zondag 2 juni, van 11.00 tot 17.00 uur, wordt de Kunst- en Cultuurroute weer georganiseerd in Teuge en omgeving. “Het is de bedoeling dat de deelnemers hun werk in Teuge tentoonstellen. Dit kan in huis, in de schuur of in de tuin. Voor mensen die van verder komen en graag mee willen doen hebben wij de beschikking over locaties in het dorp. Wij roepen kunstenaars dan ook graag op om hun werk te laten zien aan de vele belangstellenden”, vertelt de organisatie.

Op de website www.kucult.nl zijn achtergrondinformatie en foto’s te zien. De route is per fiets of wandelend af te leggen en op verschillende locaties onderweg zal koffie en thee geschonken worden. De Kunst- en Cultuurroute biedt kunstenaars een platform om hun werk, ambacht of (culturele) specialiteit aan het publiek en aan elkaar te tonen.

“Wij brengen de doorgaans onzichtbare creativiteit in Teuge naar de voorgrond. Er wordt weer een routemap gemaakt, zodat de bezoekers van locatie naar locatie kunnen gaan. De Kunst- en Cultuurroute Teuge is bedoeld om amateurkunstenaars in ons dorp een platform te bieden om hun werk, ambacht of (culturele) specialiteiten aan publiek en aan elkaar te tonen. Graag willen wij dit jaar extra aandacht besteden aan deelname van kinderen, jongeren, muziek en nieuwe Nederlanders. Zijn er kinderen of jongeren die het leuk vinden om te zingen, tekeningen of schilderijen te laten zien, geef jullie dan op en wij zoeken een geschikte plek. Muziekbands en koren zijn ook van harte welkom: geef jullie op en doe mee. En nieuwe Nederlanders, oftewel vluchtelingen: ook jullie zijn van harte welkom! Exposeer tekeningen of schilderijen, maak of zing muziek uit je geboorteland en laat de Nederlanders horen hoe mooi dat klinkt in je eigen taal.”

“Wil je meedoen, dan kun jij je aanmelden via e-mail m.g.wieggers@hetnet.nl of telefoon 055-3231818. Wil je meehelpen met de organisatie van de route, meld je dan ook aan: je bent van harte welkom!”