Stedendriehoek

Modelspoorvereniging zoekt clubruimte

APELDOORN – Vames (Vereniging Apeldoornse Modelspoorders En Spoorvrienden) moet haar huidige clubruimte aan de Hoenderparkweg verlaten en op zoek gaan naar een nieuw onderkomen.

Eind oktober 2018 vierde de vereniging haar 30-jarig bestaan met een mooie modelspoorshow in dok Zuid, waarover veel bezoekers enthousiast waren. Voor het voorbereiden van zo’n show is voldoende ruimte nodig om modelspoorbanen te bouwen, te onderhouden en te testen. Tegelijkertijd vormt de clubruimte de ‘thuisbasis’ voor de leden om elkaar te ontmoeten en ervaringen en kennis te delen. Of om een open dag voor belangstellenden te houden.

De vereniging wil voor het einde van het jaar een andere ruimte vinden in Apeldoorn of directe omgeving, waar de leden op één avond en één middag per week bij elkaar kunnen komen. “Ideaal zou zijn een ruimte van 200 m2, maar een kleiner oppervlak is ook werkbaar. Een kleine vereniging als Vames (met 35 leden) kan geen commerciële huurprijs betalen, maar een bescheiden huurprijs is zeker mogelijk. Mocht u als lezer Vames – op welke manier dan ook – kunnen helpen, dan zou de vereniging graag met u in contact komen”, aldus Peter van Loon, secretaris van Vames. Men kan met hem contact opnemen via e-mail secretariaat@vames.nl of telefoon 06-54712813.