Stedendriehoek

Meteen aan deslag in de bouw

APELDOORN – Lekker werken in de bouw? Als je gemotiveerd bent, kun je meteen een opleiding volgen en aan het werk. Vraag een kennismakingsgesprek aan bij Bouwmensen in Apeldoorn. Met name zij-instromers zijn van harte welkom. De bouw in onze regio zit te springen om vakmensen.

Martien van Reen van Bouwmensen: “Naast leerlingen die van het vmbo komen, leiden wij ook zij-instromers op van twintig jaar en ouder. Mensen vanuit een uitkeringssituatie, iemand die op zoek is naar een nieuwe uitdading maar ook statushouders zijn van harte welkom. Werken in de bouw is concreet. Je ziet direct resultaat en maakt iets dat een ander meteen gebruikt.’’

Aanmelden kan altijd, ongeacht leeftijd, geslacht of afkomst. Tijdens een kennismakingsgesprek worden de verschillende mogelijkheden en wensen van de kandidaat besproken. Het is mogelijk om bij Bouwmensen Apeldoorn een Kickstart te volgen. Martien: “Dit is een kort oriëntatietraject van enkele dagen tot maximaal twee weken, waarin de kandidaat in onze opleidingswerkplaats kan ‘proeven’ van de bouwopleiding. Ook worden een nieuwbouw- en renovatie/restauratieproject bezocht. Deze Kickstart wordt afgesloten met een evaluatie van de ervaringen van de kandidaat en bespreking van de opleidingsmogelijkheden. Daarna is het mogelijk direct in één van onze opleidingen in te stromen.”

In samenwerking met gemeenten en UWV biedt Bouwmensen Apeldoorn ook een vooropleiding aan tot timmerman, metselaar of tegelzetter van een half jaar. De kandidaat krijgt met behoud van uitkering twaalf weken een interne opleiding in de basisbeginselen van de bouw en een stage van twaalf weken bij één van de aangesloten bouwbedrijven. Aansluitend biedt Bouwmensen Apeldoorn een werkgarantie van een half jaar. Ook is het mogelijk om daarna in te stromen in de tweejarige BBL-opleiding (leren en werken).

Bouwmensen Apeldoorn is een non-profit samenwerkingsverband voor en door de bouwbedrijven in deze regio. De opleidingen omvatten timmeren, metselen en tegelzetten. Voor de verschillende trajecten voor zij-instromers werkt Bouwmensen Apeldoorn nauw samen met gemeenten en het UWV. Aventus verzorgt  de theorie en examinering. Martien: “Ons sterke punt  is onze grote ervaring met zij-instromers van elke leeftijd. De resultaten zijn erg goed.” Aanmelden kan via e-mail info@bouwmensen-apeldoorn.nl of telefoon 055-3664587. Meer info: www.bouwmensen-apeldoorn.nl