Stedendriehoek

‘Met een glimlach over de finish’

APELDOORN – Twaalf hardlopers hebben gekozen voor een keerpunt in hun leven. Onder professionele begeleiding gaan zij trainen voor de acht-kilometerloop tijdens de Midwinter Marathon Apeldoorn.

Met plezier en gezond finishen in de Acht van Apeldoorn. Dat is de komende maanden de uitdaging van twaalf min of meer ongeoefende sporters in het Silvana Running Team én hun coach Dennis Licht (13-voudig Nederlands Kampioen). De acht-kilometerwedstrijd op 2 februari 2020 is onderdeel van de Midwinter Marathon Apeldoorn.

Eén van hen is de 43-jarige Elles Barreveld (links op foto). Haar belangrijkste motivatie om zich aan te melden voor het loopteam, was het ‘weer kunnen hardlopen zonder pijn’. “Weer te genieten van het hardlopen, in plaats van de kilometers naar de finish aftellen omdat de heup of het scheenbeen opspeelt.” Met gepaste afgunst keek Elles naar haar jongere zusje Loes (41), die pijnvrij hele afstanden voltooit en op 2 februari tijdens de Midwinter Marathon de 25 kilometer gaat lopen.”

Elles en haar familie zijn opgegroeid bij de Apeldoornse Mixed Hockey Club. “We woonden er praktisch! Mijn ouders hebben altijd veel voor de vereniging betekend en mijn zusjes en ik hebben hoog gespeeld. Allebei mijn zusjes zelfs in het eerste team en met Minke (37) speel ik sinds dit jaar bij AMHC samen in een veterinnenteam.” Vlak voor de zomer ging het qua blessures echter opnieuw mis met Elles, reden voor haar om zich te gaan oriënteren op hardlopen onder begeleiding. “Met de trainingsschema’s van Dennis Licht en de fysiotherapeuten van Isokin ben ik in goede handen, dus loop ik nu ook zonder angst voor nieuwe blessures.”

Sinds de start van het Silvana Running Team in oktober wordt het, zo zegt Elles, ‘onderhand steeds echter’. “De te lopen afstanden worden groter en ook de krachttrainingen intensiever. Maar alles gaat me vrij goed af en de sfeer binnen de loopgroep is echt fantastisch: we hebben zoveel lol samen.” Drie jaar geleden nam Elles één keer eerder deel aan de Acht van Apeldoorn. “Ik finishte toen in 50 minuten en kwam total loss over de streep. Mijn zusje heeft dat toen gefilmd, het zag er niet uit. Daarom heb ik me voorgenomen voor deze editie om met een glimlach over de finish te komen. Als eindtijd blijf ik nu wel graag onder de 50 minuten, maar die lach is een must. Hardlopen moet vooral ook weer genieten worden.”