Stedendriehoek

“Merida City Mountainbike Apeldoorn voor 3e keer op Marktplein”

APELDOORN – Op zondag 2 september zal voor de 3e keer het Merida City Mountainbike Apeldoorn evenement op het marktplein plaatsvinden. Op een kort parcours met diverse hindernissen zijn er spectaculaire races te verwachten. Op het parcours strijden telkens vier renners tegen elkaar om via een knock-out systeem de finale te bereiken.

Waren de nationale toppers met onder andere Mathieu van der Poel al aanwezig tijdens het Nederlands kampioenschap in het Ordenbos, met de status van UCI wereldbeker Eliminator wordt nu de internationale sprint elite verwacht. 

Met voormalig Europees kampioen Jeroen van Eck, de Franse wereldkampioen Titouan Perrin-Ganier , de Duitser Simon Gegenheimer (winnaar in Apeldoorn van vorig jaar), de Zweed  Anton Olstam en de Belg Fabrice Mels zal er op scherpst van de snede gestreden worden. Bij de dames behoren Ingrid Boe Jacobsen (Noorwegen), Coline Clauzure (Frankrijk) en de Apeldoornse Anne Terpstra tot de favorieten. Terpstra is herstellende van een blessure en is het de vraag of zij zal deelnemen. 

Naast de werelbekerwedstrijden is ook een shorttrack wedstrijd, een wedstrijd over 20 minuten waaraan ook de mindere goden kunnen deelnemen. Voor kinderen worden er Kidsraces georganiseerd. De wedstrijden worden georganiseerd met de steun van Mountainbikeclub Bar End.

Het evenement
Merida City Mountainbike Apeldoorn is een wielerevenement  dat op 3 april 2016 voor het eerst wordt georganiseerd door Stichting Streetrace Apeldoorn. Het evenement vindt plaats op het Marktplein te Apeldoorn.

Het evenement heeft een hoge kijkwaarde door de opzet van het parcours. Vrijwel het hele wedstrijdverloop is te volgen vanaf het Marktplein. De hoge kijkwaarde wordt nog gestimuleerd door de obstakels die in het parcours staan en het feit dat het parcours dwars door de Burgerzaal van het Apeldoorns stadhuis gaat.