Stedendriehoek

Meerdere drankrijders beboet bij Alcoholcontroles rondom centrum Apeldoorn

Foto: LDG Fotografie

APELDOORN – De politie heeft zaterdagavond op meerdere plekken een alcoholcontrole gehouden rondom het centrum van Apeldoorn.

De eerste controle was op de Kayersdijk ter hoogte van de Reigersweg. Alle bestuurders die langs kwamen moesten blazen. Zeker een tweetal bestuurders werden hier betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Een van de twee moest naar het politiebureau voor een bloedtest.

De politie hield later op de avond een controle op de Prins Willem-Alexanderlaan. Het verkeer dat zowel het centrum in als uit reed werd gecontroleerd. Ook hier vielen een aantal bestuurders door de mand. Zij kregen allen één proces-verbaal en een rijontzegging.

De politie zou later op de avond een alcoholcontrole houden op de Kerklaan, maar deze begon net wat anders dat gepland. De agenten hielden namelijk op de Handelstraat een persoon aan. Een grote hoeveelheid agenten was nodig om de man onder controle te krijgen en af te voeren. De man is uiteindelijk met spoed overgebracht naar het politiebureau aan de Europaweg, waar hij zal worden voorgeleid aan de hulp officier van justitie. Waarvoor de man is aangehouden is vooralsnog onduidelijk.

Nadat de aanhouding was afgerond gingen de agenten alsnog naar de controleplaats aan de Kerklaan. Aan beide kanten van het Oranjepark werden bestuurders gecontroleerd. Ook bij deze controle werden een paar bestuurders onder invloed betrapt.

Ook hield de politie een lasergun controle. Een bestuurder reed 29 kilometer per uur te hard. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal. Of er nog meer snelheidsduivels zijn betrapt is niet bekend. De politie kijkt terug op een geslaagde avond.