Stedendriehoek

Marathon voor goed doel

APELDOORN – Zondag 8 april hoopt de 23-jarige Apeldoornse Daphne Disbergen haar eerste volledige marathon te volbrengen. Daar heeft ze een prachtige plek voor uitgezocht: Rome. In de hoofdstad van Italië gaat het haar niet alleen om het succesvol afronden van 42 ongetwijfeld warme kilometers, ze wil op deze manier meteen veel geld ophalen voor een goed doel.

Begin februari nam Daphne deel aan de 25 kilometer tijdens de Midwinter Marathon in haar eigen Apeldoorn. Ze finishte in een prachtige tijd van 2 uur en 8 minuten. “Daarna ben ik al snel gaan zoeken naar een nieuwe uitdaging en dat was een héle marathon. Dan is Rome natuurlijk wel een fijne keuze”, glimlacht ze. Graag ook wilde ze het sportieve element koppelen aan een maatschappelijk probleem. Via een post op facebook kwam ze bij de tienjarige Jheylanio terecht. Het Apeldoornse mannetje vertoont onvoorspelbaar gedrag door een grote cyste in zijn hersenen. “Toen ik bij hem en zijn familie kwam, was hij echt superbeleefd tegen me. Als je hem ziet, verwacht je ook niet de agressieve uitbarstingen die sinds een jaar door de cyste worden veroorzaakt.”

Om het streefbedrag van 70.000 euro voor de operatie van Jheylanio in de Verenigde Staten te kunnen bekostigen, is Daphne enthousiast aan het crowdfunden geslagen. “Ik heb nu bijna 25.000 euro binnen. Wie wil meehelpen om Jheylanio beter te maken, kan een donatie doen op de website https://www.paypal.me/donateforjheylanio  of geld overmaken naar rekeningnummer NL29 RABO 0327175974.”