Stedendriehoek

Man werkt niet mee na veroorzaken ongeval

Een man die donderdagavond betrokken is geraakt bij een aanrijding op de Kruising Arnhemseweg- Koperweg in Apeldoorn, zorgde voor veel aandacht. De man reed met zijn voertuig op de Arnhemseweg en kwam vanuit het centrum, een vrouw kwam met haar auto uit de Koperweg en wilde oversteken.

Toen de vrouw al op haar eigen baan was, raakte de man alsnog de auto van de vrouw aan de achterkant. Omdat de man aangaf niet lekker te zijn geworden werden de hulpdiensten gebeld. Deze kwamen met spoed ter plaatse. De politie was als eerste ter plaatse en zagen dat de man een verwarde indruk maakte maar niet gewond was. Hierop werd een aanrijdende ambulance retour gestuurd.

Omdat de politie met beide partijen het schadeformulier wilde invullen hadden de agenten van beide gegevens nodig. De man weigerde de formulieren in te vullen omdat hij een ambulance nodig had. De politieagenten vonden dit niet nodig en adviseerden de man om naar de huisartspost te gaan om zich na te laten kijken. De man vond dit blijkbaar geen goed advies en liep de weg op om mensen te laten stoppen en te vragen of ze hem wilde helpen. Enkele automobilisten stopten, maar zagen dat de politie al ter plaatse was. De man weigerde medewerking. Hij bleek geen drugs gebruikt te hebben.

Nadat de politie klaar was ter plaatse, gingen zij retour. Evenals de vrouw. De man bleef achter met zijn auto omdat hij ‘niet verder kon rijden in verband zijn misselijkheid’.