Stedendriehoek

Man in levensgevaar door reddingspoging bij brand

APELDOORN – Een man die zondag tijdens de brand in een appartementencomplex aan de Abraham Kuyperstraat in Apeldoorn, mensen wilde redden, vecht nu zelf voor zijn leven. Dat vertelt zijn schoonzus aan de Stentor. De man ligt momenteel met zwaar longletsel in het ziekenhuis in Beverwijk.

De man wordt in coma gehouden. Hij probeerde afgelopen zondag juist het leven van andere mensen te redden door naar boven te gaan. De man ademde hierbij veel rook in. Als de brandweer twee minuten later was gekomen, had hij het niet overleeft, vertelt ze.

De man werd eerst naar het ziekenhuis in Apeldoorn gebracht, omdat aanvankelijk zijn verwondingen wel meevielen. Omdat het later toch ernstiger bleek, werd hij overgebracht naar het ziekenhuis in Beverwijk. Daar verslechterd zijn toestand.

De brandweer vertelde zondag dat er bij de brand twee slachtoffers waren gevallen. Volgens de gemeente gingen beide personen met lichte verwondingen naar het ziekenhuis, ter controle. Een van hen zou inmiddels alweer thuis zijn.

Fotos: Luciano de Graaf