Stedendriehoek

Lunchroom Nawijn & Polak krijgt nieuwe naam

APELDOORN – Sinds 1 november 2018 is de boekhandel Nawijn & Polak uitgebreid met een lunchroom. Om deze lunchroom een eigen identiteit te geven is de eigenaar Jon Polak op zoek gegaan naar een leuke, opvallende naam. Het resultaat: Daalder. Maar hoe komt hij aan deze naam?

Voordat Nawijn & Polak zich in 1984 vestigde in het pand aan het Marktplein 24, was dit het regionale hoofdkantoor van de Rabobank.Om de historie van het pand te eren is de naam Daalder gekozen, met een knipoog naar het verleden. Daarnaast is er een oud-Hollandsch gezegde die luidt: op de markt is uw gulden een daalder waard. Dit gezegde wordt misschien niet meer zoveel gebruikt, maar het is nog zeker niet uit ons geheugen verdwenen. Omdat Jon Polak ontzettend trots is dat hij elke zaterdag en maandag de mooiste markt van Nederland’ voor zijn deur heeft moest de naam wel Daalder worden.

Naast de verandering van de naam blijft de rest hetzelfde. “Wij hanteren nog steeds hetzelfde concept dat u van ons gewend bent: lekkere koffie en een heerlijke plek om uit te rusten tijdens het shoppen om even te lunchen af te spreken met vrienden of vriendinnen of buitenshuis of kantoor te werken. Zo is Nawijn & Polak een plek voor alle bezoekers van de binnenstad en een bestemming die u niet over kunt slaan!”

Kijk voor meer informatie op www.daalderapeldoorn.nl

Foto: Jon Polak