Stedendriehoek

Lokaal talent werkt samen aan voorstelling

APELDOORN – Speciaal voor talentvol Apeldoorn organiseert Theater Orpheus voor het vierde jaar op rij SHOW Apeldoorn. Hier werkt podiumtalent samen, onder professionele begeleiding, aan een bijzondere eindejaarsvoorstelling in een bomvolle Rabobankzaal in de schouwburg. Belangstellenden kunnen zich tot en met dinsdag 1 oktober aanmelden via orpheus.nl/show.

Voor de tweede keer op rij schrijft de enthousiaste regisseur Kim de Fuijk ook het script van de eindejaarsvoorstelling: “Wat SHOW Apeldoorn zo bijzonder maakt, is dat het verhaal rondom de verschillende talenten wordt geschreven, maar tóch één verhaal vormt. Samen met verschillende professionals werken de deelnemers toe naar een mooie voorstelling waarin ieders talent, plezier en enthousiasme tot uitdrukking komt. Door SHOW Apeldoorn ondervinden de talenten aan den lijve hoe geweldig het is om op het podium te staan met onder andere professionele regie, techniek en belichting.

Ieder Apeldoorns (amateur)talent mag zich aanmelden voor SHOW Apeldoorn; alle leeftijden en disciplines zijn welkom. Tijdens de voorronden in oktober mogen alle kandidaten in een paar minuten zijn of haar talent laten horen en zien. Ook dit jaar wordt de kandidaten een workshop podiumpresentatie aangeboden voorafgaand aan de voorronden. De professionele jury kiest uiteindelijk tien deelnemende acts die mee gaan werken aan SHOW Apeldoorn en onderdeel zijn van de eindejaarsvoorstelling in december. Naast een aantal repetities staat er ook een teambuildingdag en een coachingdag op de planning.

De repetities vinden met name in de kerstvakantie plaats en de voorstelling is op zaterdag 28 december om 19.00 uur te zien in Theater Orpheus.