Stedendriehoek

Lezing Wolven in Nederland”

UGCHELEN – Om alle mensen die we hebben moeten teleurstellen alsnog in de gelegenheid te stellen kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen rondom de wolf in Nederland, organiseert de KNNV Apeldoorn nogmaals de lezing Wolven in Nederland. Dit gebeurt op woensdag 25 september om 20.00 uur in de Bronkerk.

Glenn Lelieveld zal namens het Wolvenmeldpunt een lezing geven over de terugkeer van wolven en de komst van de goudjakhals. “Eerst komen de ecologische aspecten aan bod: waar komen ‘onze’ wolven vandaan? Waar kunnen ze terecht? Wat eten ze en wat doet het met de natuur?”

Daarna gaat Glenn in op de maatschappelijke aspecten: hoe kunnen we conflictarm samenleven? “Daarvoor moeten we mythes en sprookjes van waarheid onderscheiden en voorlichting geven bijvoorbeeld over hoe boeren hun vee kunnen beschermen. Zo willen we er voor zorgen dat eventuele schade beperkt blijft en wolven niet alleen welkom zijn in de natuur, maar ook in de hoofden en harten van mensen in Nederland.”

Het neefje van de wolf uitgelicht
Tevens zit in de presentatie een mini-cursus wolf herkennen’ om aanwezigen te laten zien dat dit nog niet zo simpel is. Daarnaast wordt een andere nieuwe carnivoor voor Nederland bekender gemaakt namelijk het neefje van de wolf: de goudjakhals.

Locatie: Hoenderloseweg 10 Ugchelen. Entree: 250 euro (leden KNNV en IVN gratis). Opgave (noodzakelijk gezien het beperkte aantal plaatsen) via e-mail: patmeertens4@gmail.com